Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Mobiliteit van de toekomst

Mobiliteit van de toekomst: studententeams aan het woord

Dag: Donderdag 11 oktober
Tijd: 13.00 - 14.00 uur
Locatie: Mobiliteit Theater

Eco Runner Team Delft

Het Eco Runner Team Delft is een dreamteam dat elk jaar met een team studenten werkt aan een auto die grenzen van vehicle efficiency opzoekt. Daarnaast wordt de auto aangedreven door waterstof. Elk jaar zijn er ongeveer 25 studenten van de Technische Universiteit Delft onderdeel van het team. Het uiteindelijke doel van het team is het winnen van de Shell-Eco marathon, een race waarin de grenzen van vehicle efficiency worden opgezocht. Afgelopen jaar werden het team hier derde en won het team de vehicle design prijs. Daarnaast probeert het Eco-Runner team de bredere visie van duurzaamheid naar buiten uit te dragen. Dit is ook de reden waarom we een auto maken die aangedreven wordt door waterstof. Het Eco Runner Team gelooft in een toekomst waarin waterstof een hele belangrijke rol gaat spelen als energiedrager. 

Ruben Hortensius, teammanager, Eco Runner Team Delft 
Mijn naam is Ruben Hortensius en ik ben 21 jaar. Na het behalen van mijn VWO in Schiedam ben ik gestart met de bachelor Moleculair Science and Technology aan de TUDelft. Na het behalen van mijn bachelor in 3 jaar was ik toe aan andere uitdaging. Zodoende kwam de optie Eco Runner Team Delft naar voren. Ik ben aankomend jaar fulltime teammanager van dit studententeam. Ik houd me vooral bezig met overzicht houden van alle processen binnen het team en zorgen voor een prettige werkomgeving voor alle teamleden. Hiernaast ben ik ook selectiekeeper bij VV Kethel Spaland Schiedam.

HAN Hydromotive

HAN Hydromotive staat voor duurzaamheid, geleid door tweedejaars studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) Automotive. Het studententeam wisselt ieder jaar qua samenstelling en bestaat uit ongeveer 20 gemotiveerde studenten die deel uitmaken van het HAN Hydromotive Team.
De ‘Accelerator III’ auto van HAN Hydromotive Team wordt, zoals de naam al doet vermoeden, aangedreven door waterstof. Hierbij staat duurzaamheid heel hoog in het vaandel. Dit is de voornaamste redenen waarom het team een auto op waterstof heeft en deze vorm van aandrijving verder door te ontwikkelen en onder de aandacht te brengen. Wij geloven in een toekomst waarin waterstof alle vormen van energieopslag en aandrijving gaat vervangen.
Voor dit jaar staat het team voor de uitdaging om het chassis en ook de body te vervangen. In juli 2019 nemen wij met onze nieuwe auto deel aan de Shell-Eco Marathon, een wedstrijd waarin wij streven naar een plek aan de top.

Daan Vellinga, financial manager, HAN Hydromotive
Mijn naam is Daan Vellinga en ik ben 19 jaar oud. Na het behalen van mijn (tweetalig)VWO, met Cambridge Engels, aan het Marnix College te Ede ben ik gestart op de Hogeschool Arnhem Nijmegen met de Engelstalige bachelor Automotive. Op deze opleiding kom ik in contact met internationale studenten en houd ik mijn Engels op niveau.
Aan het einde van het eerste jaar heb ik de kans aangegrepen om te solliciteren naar een functie bij het HAN Hydromotive Team, waarbij ik het als kans zie om mijn theoretische kennis en mijn praktische vaardigheden met elkaar te verbinden. Binnen het Team ga ik mij vooral bezighouden met de financiën rond het team en het opzetten van een nieuwe stichting. Verder zal ik me ook bezighouden met de sponsoring en de PR van het team HAN Hydromotive.

Forze Delft

Waterstof is de energiedrager van de toekomst” daar geloven de teamleden van Dreamteam Forze Delft heilig in. Daarom zet elk jaar een nieuw team enthousiaste studenten zich in om de waterstof te promoten op de meest spectaculaire manier mogelijk. Door een waterstof racewagen te bouwen en het op te nemen tegen de benzineslurpers. De Forze VIII, de huidige wagen van het team, accelereert tot de 100 km/h in 4 seconden en knalt met een topsnelheid van meer dan 200 km/h over de circuits van Zandvoort en Assen. Je gehoorbescherming kun je echter thuis laten, want door de brandstofceltechnologie is de auto nagenoeg stil en het mooiste van alles, stoot hij alleen water uit.

Zhi Wei Cai, Team Manager, Finance Manager, Forze Delft

Mijn naam is Zhi Wei Cai, ik ben 21 jaar. Tijdens mijn laatste jaar op het Atheneum in de Achterhoek ben ik op zoek gegaan naar een vervolgopleiding. Na verschillende projecten van de TU Delft gezien te hebben, heb ik uiteindelijk gekozen om Molecular Science and Technology te studeren aan de TU Delft. Na 3 jaar gestudeerd te hebben voor mijn Bachelor was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Daarom heb ik besloten te solliciteren bij Forze, hier ben ik nu Team Manager geworden. Mijn taak is om een overzicht te houden over het team en de teamspirit hoog te houden, want op deze manier kan het team het best presteren. Daarnaast ben ik, als finance manager, verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van het team.