Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar Next Trust

Seminar Next Trust

Dag: Woensdag 10 oktober
Tijd: 13.00 - 14.00 uur
Locatie: Mobiliteit Theater

Opzet programma

“De visie van verladers op ketensamenwerking”

Tijdens deze bijeenkomst gaat evofenedex in op de nieuwe benaderingen, ontwikkelingen en enkele best practices van samenwerking in de logistieke keten, als onderdeel van het NexTrust project. Dit is een project waarin 31 partijen uit de logistiek met elkaar samenwerken met als doel de efficiency en duurzaamheid te vergroten. Dit doen we door veilige en betrouwbare met elkaar verbonden netwerken te creëren. Tijdens deze sessie geven we een inkijkje in dit project. We kijken naar enkele resultaten van deze ketensamenwerking en staan stil bij pilots en projecten die in Nederland lopen.

Spreker

Alicia Zwanikken, vervoerrecht jurist, evofenedex
Alicia Zwanikken is een ambitieuze vervoerrecht jurist voor ondernemingsvereniging evofenedex. Haar specialisatie ligt op het terrein van het wegvervoer (CMR), de logistiek en het zeevervoer. Alicia heeft een brede adviespraktijk op het gebied van het (internationale) goederenvervoer en logistiek. Zij houdt zich onder meer bezig met geschillen over schade en aansprakelijkheid, en adviseert over kwesties aangaande eigendomsrechten en verzekeringen en zij heeft veel ervaring met het opstellen en nalopen van logistieke contracten.

Alicia behartigt verder de belangen van de 15.000+ leden van ondernemingsvereniging evofenedex binnen de juridische commissies wegvervoer en binnenvaart van de stichting Vervoeradres. Ook de lobby voor verladers belangen in juridische onderwerpen richting partijen zoals het European Shippers Council (ESC) International Chamber of Commerce(ICC) en IRU(the global industry association for road transport) neemt Alicia voor haar rekening.

Alicia was voorheen als docent verbonden aan de master Commercial Law voor de Erasmus Universiteit Rotterdam, een opleiding die zij zelf cum laude heeft afgerond. Alicia publiceert regelmatig over actualiteiten in vervoers- en verzekeringsrechtelijke tijdschriften.

Alicia is lid van de Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht (NVV) en de Young Maritime Law Association (YMLA) en is deel van de redactie van het Tijdschrift Vervoer & Recht(TVR).

 

*Wijzigingen onder voorbehoud