Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Automotive

Automotive

Elektrisch rijden is de afgelopen 7 jaar explosief gestegen. In 2010 waren er nog maar een paar duizend geregistreerde elektrische voertuigen, op 1 januari 2019 zijn er al bijna 139.000 elektrische personenauto’s en 3.100 elektrische bestelauto’s in Nederland. En die groei zal naar verwachting verder versnellen: 1 op de 3 Nederlanders denkt binnen 10 jaar een elektrisch voertuig te bezitten. De nationale laadinfrastructuur heeft de steile groeicurve ruimschoots weten te volgen met inmiddels ruim 23.00 publieke laadpunten en ruim 17.500 semi-publieke laadpunten. En elke week komt daar een nieuw snellaadstation bij.

Ook hybride auto’s en voertuigen die op CNG, LPG en waterstof rijden dragen bij aan schoner vervoer. Al deze ontwikkelingen zijn niet alleen goed voor het milieu (minder fijnstof en CO2) maar ook voor de sector. Nederlandse bedrijven hebben laten zien dat ze met hun innovaties tot de wereldtop horen en ons land heeft een internationale voorbeeldfunctie op het gebied van elektrisch rijden. De toekomst belooft nog veel meer. Want dankzij energiesopslag in de accu’s van elektrische voertuigen kan elektrisch rijden straks ook bijdragen aan slimme en duurzamere energievoorziening.

Tijdens Zero Emission | Ecomobiel kunt u de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van elektrisch rijden ontdekken bij de stands en workshops van de vele deelnemers uit dit segment.