Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Laden en infrastructuur

Laden en infrastructuur

Enige tijd was het de vraag of de Nederlandse laadinfrastructuur de groei van elektrisch rijden kon bijbenen, maar inmiddels is het kritieke verzadigingspunt bereikt. Met ruim 55.00 (semi-) publieke laadpunten en ruim 1.300 snellaadpunten heeft Nederland landelijke dekking. En verdere uitbreiding van laadpunten geldt voor vrijwel alle gemeentes als topprioriteit. Laadvoorzieningen worden bovendien almaar sneller, slimmer en effici├źnter. Zoals Smart Charging op momenten dat de toevoer van schone stroom het hoogst en de afname relatief laag is.

Diverse laadpaalexperts zetten zich in voor verbeterde capaciteit, groter gebruiksgemak en zelfs voor nieuwe esthetiek, in de vorm van snoerloze of verzonken laadstations. Automobilisten profiteren intussen van steeds meer praktische Apps, ontwikkeld door automerken, energiebedrijven, lokale overheden of laadspecialisten. Daardoor hebben ze real-time informatie over accu- en laadstatus, de locatie van de laadpalen, het specifieke type laadpaal dat gewenst is en zelfs over het collectief delen van stations. Belangrijke volgende fase voor de sector wordt de toepassing van Smart Grids. Dankzij steeds meer Nederlandse proeftuinen komt deze decentrale manier van energielevering nu steeds dichterbij.

Tijdens Zero Emission | Ecomobiel kunt u de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van Laden ontdekken bij de stands en workshops van de vele deelnemers uit dit segment.