Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Light Electric Vehicles

Light Electric Vehicles (LEV)

Ook onder vervoersmiddelen met twee- en drie wielen rukt elektrisch rijden op. Nederland telt al meer dan 1,8 miljoen elektrische fietsen en de elektrische scooter wint eveneens terrein. Deze snelgroeiende sector omvat naast reguliere e-bikes, elektrische tandems en bakfietsen ook Speedbikes (tot 45 km/uur) en elektrische motorfietsen.

Voor een almaar groeiend aantal stadsbewoners kunnen LEV’s interessante alternatieven bieden voor personenvervoer op korte afstanden. Aangepaste stadsvoertuigen hebben al laten zien dat LEV’s van alle formaten een innovatief antwoord kunnen geven op stedelijke mobilteitsproblemen. Diverse bekende automerken werken aan conceptcars met vergelijkbare functionaliteiten.Net als bij gewone elektrische voertuigen ligt ook bij LEV’s de grootste uitdaging in het ontwikkelen van steeds goedkopere, lichtere en efficiëntere batterijen.

Tijdens Zero Emission | Ecomobiel kunt u de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van Light Electric Vehicles (LEV) ontdekken bij de stands en workshops van de vele deelnemers uit dit segment.