Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar Emissievrije binnenstad

Seminar Emissievrije binnenstad

Dag: Woensdag 10 oktober
Tijd: 14.30 – 16.00 uur
Locatie: Mobiliteit Theater

Opzet programma

14.30 – 14.40 uur | Introductie, door: Anne Knol, Campagneleider duurzame mobiliteit, MilieuDefensie

De manier waarop we onszelf en onze spullen vervoeren drukt een behoorlijke stempel op onze leefomgeving. De lucht raakt vervuild en jaarlijks overlijden zo'n 12.000 mensen aan ziekten ten gevolge van luchtvervuiling. Ook het klimaat heeft te leiden onder CO2 uitstoot door verkeer. Daarom moeten we zo snel mogelijk naar emissievrij vervoer. Maar daarmee zijn we er nog niet. Ons huidige vervoerssysteem zorgt namelijk ook voor overvolle steden waar de helft van de ruimte door auto's wordt ingenomen, verkeersonveiligheid en vervoersarmoede. Daarom pleit Milieudefensie niet alleen voor schoner verkeer, maar ook voor veel meer actief en collectief vervoer: wandelen, fietsen, openbaar vervoer en deelmobiliteit.

  • Waarom is emissievrij belangrijk? (milieuverhaal: gezondheid en klimaat)
  • Lost emissievrij al onze problemen op?
  • Hoe werken we verder aan een gezonde, leefbare en bereikbare stad?

14.40 – 14.55 uur | Route naar emissievrije (binnen)steden. Door: Huib van Essen, manager Transport, CE Delft

14.55 – 15.10 uur | Gemeente Rotterdam - goed voorbeeld, 2025 en verder. Door: Arno Bonte Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie

15.10 – 15.25 uur | Het concept City Hub, hoe realiseren we de emissievrije binnenstad? Door: de heer Rinse van der Woude, Chief Innovation Officer, City Hub

Lawaai, uitstoot, drukte. De infrastructuur in binnensteden staat onder druk en móet anders. Groener. City Hub denkt dat dat kan én dat dat niet eens ingewikkeld hoeft te zijn.  Met slimme magazijnen aan de rand van steden en groen ‘zero emissie’ transport binnen de stad worden ondernemers ontzorgd en steden leefbaarder.

15.25– 16.00 uur | Debat

Sprekers

Anne Knol, campagneleider verkeer, Milieudefensie
Anne Knol studeerde milieugezondheidkunde aan de Universiteit Maastricht en werkte daarna jarenlang als onderzoeker bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, waar zij de effecten van milieuverontreiniging op de gezondheid van de bevolking onderzocht. Ze is gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht. Sinds 5 jaar werkt zij bij Milieudefensie, inmiddels als campagneleider Verkeer. In die functie spande zij onder andere een proces aan tegen de Staat vanwege de luchtvervuiling en werkt samen met bewoners aan oplossingen voor duurzame mobiliteit in de stad.

Huib van Essen manager Transport
Relationships between traffic policy, infrastructure, spatial planning developments, traffic volumes and modal split
I have been working at CE Delft since 2002, and have served as sectoral manager Transport and coordinator, Transport climate policy and Mobility and infrastructure since 2004. After graduating in applied physics, I studied business sciences and also completed a course in acting. I can readily switch between the realms of natural science, policy planning and communication processes. I have an analytical mind, good communications skills and an infectious enthusiasm.

Rinse van der Woude, Business Development, City Hub
Rinse van der Woude heeft als ondernemer succesvolle start- en scale-ups geholpen met groei, niet alleen groter, maar ook beter. Hij doceerde ondernemerschap en business development op de Hogere Hotelschool en heeft de afgelopen jaren innovatievraagstukken in leisure, zorg, overheid en bedrijfsleven begeleid als projectmanager. In 2016 was hij aanjager van de totstandkoming van het convenant duurzame stedelijke logistiek 2025 in Den Haag en richtte hij zijn vizier op duurzame en stedelijke logistiek. Rinse doorziet belangen en brengt partijen bij elkaar om ze sterker te maken. Bij City Hub is hij verantwoordelijk voor innovatie en samenwerking horizontaal en verticaal in de logistieke keten. City Hub is de one-stop-shop oplossing voor duurzame en slimme stedelijke logistiek. Daarmee maakt City Hub steden leefbaarder en duurzame stedelijke logistiek toegankelijker voor verlader, vervoerder en ontvanger.

Arno Bonte Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie

*Wijzigingen onder voorbehoud