Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Deelmobiliteit in Nederland - MaaS

 • Datum:
  woensdag 9 oktober 2019
 • Tijd:
  11:00 - 12:30
 • Locatie:
  Mobiliteit Theater
 • Sprekers/Partners:

  Edward Bongers
  Edward Bongers
  Robin Berg
  Robin Berg
  Edwin Bestebreurtje
  Edwin Bestebreurtje
  Roberto Reyes Garcia
  Roberto Reyes Garcia

  Edward Bongers (1970) is oprichter en directeur van GoodMoovs gevestigd op de Automotive Campus in Helmond. Het GoodMoovs platform is een deelplatform voor elektrische auto's en fietsen. Met dit platform beheert de GoodMoovs organisatie op dit moment een vloot van 250 elektrische deelvoertuigen. GoodMoovs ondersteunt overheden, werkgevers, projectontwikkelaars en voertuigaanbieders bij het opstellen en uitvoeren van een mobiliteitsstrategie met als doel het structureel veranderen van mobiliteitsgedrag van medewerkers en bewoners door meer gebruik te maken van elektrische deelvoertuigen en andere duurzame alternatieven, en minder kilometers te maken in brandstofauto's.

  Robin Berg (1970) is ondernemer in Utrecht. Met zijn bedrijf LomboXnet realiseerde hij een eigen glasvezelnet in Utrecht-West waar inmiddels bijna 5.000 bewoners en ondernemers in Utrecht gebruik van maken.

  Sinds 2008 investeert LomboXnet in zonnepanelen op schooldaken en slimme zongestuurde laadoplossingen voor elektrische auto's. Robin Berg is tevens oprichter en directeur van We Drive Solar waarin partijen als Renault, Stedin, Gemeente Utrecht samenwerken aan de uitrol van een nieuw schoon energie- en mobiliteitssysteem.

  Drs. Edwin Bestebreurtje is partner en senior consultant bij FIER Automotive & Mobility (www.fier.net). Edwin is actief op het gebied van strategievorming en business development in nieuwe en groene mobiliteit, zowel in Nederland als internationaal. Edwin is projectmanager van een Partners for International Business programma dat zich richt op samenwerking met Duitse partijen in elektrische mobiliteit (www.emobilitypartners.com). Tevens is Edwin als projectmanager verantwoordelijk voor de European Alternative Fuels Observatory (www.eafo.eu) waarvan dit jaar in opdracht van de EC een vernieuwde portal zal worden geïntroduceerd met gegevens over alle alternatieve brandstoffen.

  J. Roberto Reyes García holds a Professional Doctorate in Engineering (PDEng) from the University of Twente (UT). He currently works as a junior researcher at the UT conducting research on electric mobility systems and reference architectures for data-driven systems.