Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

H2 sessie HAN Hydromotive: Racen op Waterstof

 • Datum:
  woensdag 13 oktober 2021
 • Tijd:
  12:00 - 12:45
 • Locatie:
  Praktijktheater Waterstof
 • Het Hydromotive Team van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) bestaat uit een groep gemotiveerde studenten die samen als doel hebben om een zo zuinig mogelijke race auto te bouwen.

  De wereld staat op het punt om te gaan veranderen. Iedereen kan beamen dat er iets moet gebeuren aan de huidige milieucrisis. Conventionele brandstof motoren worden historie, en elektrisch rijden moet het nieuwe summum worden. Motorsporten en exotische auto s met verbrandingsmotoren zullen volgens velen gaan lijden onder deze trend.

  Als autoliefhebbers willen wij er graag voor zorgen dat dit niet het geval word.
  Wij denken dit doel te gaan bereiken door een auto op waterstof te gaan bouwen. Met waterstof heb je namelijk nog meer voordelen dan bij elektrisch rijden. Zo is er een schonere productie met minder impact op het milieu mogelijk dan bij elektrische auto s met grotere accu s, en heb je voordelen zoals snel tanken en een schone productie.

  Ons doel met het bouwen van deze raceauto is naast het winnen van de competitie dus om de techniek rondom waterstofauto s te innoveren. Erachter te komen hoe we een zo optimaal mogelijk presterende auto kunnen bouwen en om meer mensen bekend te maken het op waterstof rijden.

  Dit doel gaan we behalen door een team van 17 tweedejaars studenten die opgedeeld zijn in een aantal groepen. De subgroepen bestaan uit de onderdelen; aandrijflijn, ophanging, chassis, remmen en een commercieel team. Door het project te verdelen in deze onderdelen kan iedereen naar zijn eigen expertise ingedeeld worden en op één onderdeel focussen om optimaal te kunnen presteren. Met behulp van onze sponsoren die ons zowel materieel als financieel steunen gaan wij met onze auto meedoen aan verschillende evenementen met als einddoel de Shell Eco Marathon.


  Bullets:
  - Waarom kiezen wij voor een auto op waterstof?
  - Wat is onze motivatie om bij dit team te werken?
  - Wat is onze visie op waterstof?

  Spreker: Thomas Rozengarden, PR management, HAN Hydromotive
 • Sprekers/Partners: