Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Masterclass: Duurzaamheid in de logistiek

 • Datum:
  donderdag 10 oktober 2019
 • Tijd:
  10:15 - 12:30
 • Locatie:
  Mobiliteit Theater
 • Ondernemers in de logistiek in Noordoost-Brabant moeten de ruimte krijgen om hun dromen, ideeën en plannen te realiseren. Dat is de visie van Vijfsterren Logistiek. In de vorm van innovatieve samenwerkingsprojecten werken we aan realisatie van die ideeën. Het initiatief daartoe ligt bij de deelnemende ondernemers. Vijfsterren Logistiek wil zo meerwaarde creëren voor de logistieke sector in de regio, dat wil zeggen: new business, uitstekende vestigingsvoorwaarden en werkgelegenheid, met als uiteindelijk doel de attractiviteit en wervingskracht van de regio te vergroten.

  De ambities van Vijfsterren Logistiek komen samen in het Logistics House. Het is de uitvalsbasis van Pieter Keeris, Logistics Business Developer en aanspreekpunt voor logistieke ondernemers in de regio. Tevens is Logistics House hét ontmoetingspunt voor logistieke partijen, overheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Masterclasses & netwerkbijeenkomsten, kennis- en innovatietafels en symposia bieden de mogelijkheid om met elkaar kennis te maken en kennis te delen. Bovendien vinden de partijen in het Logistics House ondersteuning op het gebied van business development.

  Deze editie Masterclass/Netwerkbijeenkomst "Duurzaamheid in Logistiek" is vorm gegeven op basis van de vraag van de leden van de diverse logistieke platforms (in 's Hertogenbosch, Oss en overig Noordoost Brabant) en wordt mede mogelijk gemaakt door TKI Dinalog.

  10:15 uur Woord van welkom namens Vijfsterren Logistiek door Stuurgroeplid Michel van Dijk
  10.20 uur Bart de Keuster van Van Kessel Olie
  11.00 uur Bert van Mil van Urban Mobility Systems
  * Achtergrond/noodzaak en voordelen elektrisch transport
  * (technische) Trends in batterij en EV technologie trends van hybride naar BEV
  * Aandachtspunten aanschaffen voertuig
  11.40 uur Herman Wagter van Topsector Logistiek
  12.20 uur Afronding Masterclass door door Stuurgroeplid Michel van Dijk
 • Sprekers/Partners:

  Bart de Keuster
  Bart de Keuster
  Herman Wagter
  Herman Wagter
  Michel van Dijk
  Michel van Dijk
  Bert van Mil
  Bert van Mil

  Michel van Dijk, Vijfsterren Logistiek

  Michel van Dijk is verantwoordelijk voor de activiteiten van van Berkel Logistics, onderdeel van een echt Brabants familiebedrijf waar duurzaam ondernemen in de genen zit. Met haar intermodale dienstverlening levert het bedrijf een dagelijkse significante bijdrage aan het direct verlagen van de Co2 uitstoot. Vanwege haar knooppuntfunctie in het achterland draagt zij ook nog eens bij aan sterke vermindering van het noodzakelijk aantal vervoersbewegingen. Van Berkel Logistics beschikt over 2 container terminals in Veghel en in Cuijk, een eigen scheepvaarttak en verschillende warehouses. Michel is tevens bestuurslid van Vijfsterren logistiek, Vicevoorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer afd. ZON en lid van de evofenedex raad van binnenvaartverladers.

  Herman Wagter, Programma Manager Topsector Logistiek

  Herman Wagter werkt bij Connekt, een onafhankelijk netwerk van overheid en bedrijfsleven voor een duurzame mobiliteit. Hij voert het programmamanagement over de toepassingsprojecten van de Topsector Logistiek. Herman zet zich in voor duurzame oplossingen ter verbetering van transport en mobiliteit. Zijn programma's en projecten kenmerken zich door de focus op beter en slimmer gebruik van innovatieve technologie.

  Bart de Keuster, Van Kessel Olie

  Bart De Keuster is werkzaam voor Van Kessel Olie, een toonaangevende Brabantse handelsonderneming in brandstoffen en tankstations. Daar is hij verantwoordelijk voor verschillende projecten die betrekking hebben op de energietransitie in de zware dieselmarkt, zoals het samenstellen van een brandstoffenmix van (her-)nieuw(bar)e dieselkwaliteiten en het Greenpoint tankstation concept dat duurzame brandstoffen ter beschikking stelt op logistieke knooppunten. Als dieselspecialist houdt hij de ontwikkelingen in de dieselmarkt nauwlettend in de gaten, waarbij technische, duurzame en economische argumenten steeds kritisch worden afgewogen. Bart is sinds 2001 actief in de Nederlandse brandstoffensector in verschillende business development, marketing en productmanagement functies.

  Bert van Mil, COO, Urban Mobility Systems

  Bert van Mil is medeoprichter en COO van Urban Mobility Systems. Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in R & D, product management en General Management met gerenommeerde 1st Tiers in de automobielindustrie zoals Denso (levering aan Toyota) Littelfuse en Actia. Als General Manager bij Actia Benelux Bert was verantwoordelijk voor de verkoop van Li-Ion energieopslagsystemen en batterij managementsystemen aan de toonaangevende industriële voertuig-en busbouwers van Europa. Bert behaalde een masterdiploma in bedrijfskunde en een Bachelor in Werktuigbouwkunde