Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Workshop RVO: Energie opslag voor mobiliteit

 • Datum:
  donderdag 14 oktober 2021
 • Tijd:
  14:15 - 14:45
 • Locatie:
  Praktijktheater Smart Energy
 • Nederland zet steeds meer in op het vergroenen van energievoorzieningen. We nemen afscheid van fossiele brandstoffen en onze energie halen we uit hernieuwbare bronnen. Om de wisselingen in vraag en aanbod van zonne- en windenergie op te vangen, is energieopslag cruciaal. Welke opslagmogelijkheden kunnen we gebruiken voor de benodigde energie voor zero-emissie mobiliteit? Welke kansen bieden batterijen als opslag op momenten dat zon- en windparken veel of juist weinig produceren? Kunnen we hiermee de aansluiting op het net zelfs beperken? En met welke toepassingen van waterstof kunnen we uitdagingen oplossen in een zero-emissie systeem? Twee voorbeelden uit de praktijk laten de mogelijkheden zien.

  Programma;
  - Inleiding (RVO)
  - Presentatie project: H2 en opslag

  Spreker: Ron Bol, Expert groene waterstof bij Hysolar
 • Sprekers/Partners:

  Ron Bol, Hysolar
  Ron Bol, Hysolar

  Hysolar is in 2019 opgericht als een gezamenlijk initiatief waarin praktische toepassing en wetenschappelijk onderzoek samenkomen met een focus op de circulaire economie. Met die aanpak werkt Hysolar vanuit Nieuwegein aan de ontwikkeling van een lokale- en regionale waterstofketen, van afname in de mobiliteit tot de productie van groene waterstof met zonnestroom.

  Inmiddels rijden er ca. 20 eigen bedrijfsauto s rond op waterstof en is het openbare waterstoftankstation geopend. De volgende stap is de productie van groene waterstof met een elektrolyser. Onderzoek en Innovatie staan in het project centraal; zo zijn er mobiele werktuigen op diesel-waterstof ontwikkeld en wordt er bij de elektrolyser o.a. gewerkt aan het leveren van restwarmte aan een lokale afnemer en het creëren van extra flexibiliteit op het elektriciteitsnet.