Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Smart Mobility

Smart Mobility

De groeiende vraag naar mobiliteit heeft een grote impact op onze leefomgeving. Het Nederlandse verkeersnetwerk lijdt vaak onder files. Ook milieuvervuiling, parkeerproblemen en verkeersongevallen zijn factoren die de voordelen en het plezier van autorijden overschaduwen. Smart Mobility is de verzamelnaam voor producten die deze negatieve effecten proberen te minimaliseren. Met onder meer slimmere en schonere (stads)logistiek, geautomatiseerde verkeersplanning en geavanceerde voertuigtechnologie, zoals Connected- en automated driving.

Onder die laatstgenoemde categorie vallen intelligente auto’s die zichzelf dankzij slimme sensoren veiliger en milieuvriendelijker kunnen besturen dan de mens. Onlangs is de wettelijke weg geopend voor compleet zelfsturende auto’s: naar verwachting zijn de eerste modellen al vanaf 2020 op de Nederlandse snelwegen te zien. Ook zelfsturend openbaar vervoer zal in de nabije toekomst een belangrijke rol krijgen in duurzame mobiliteitsplanning.

Tijdens Zero Emission | Ecomobiel kunt u de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van Smart Mobility ontdekken bij de stands en workshops van de vele deelnemers uit dit vakgebied.