Nieuws

DHL investeert 10 miljoen in elektrisch transport

DHL Parcel investeert 10 miljoen euro in woonwijkvriendelijke bezorging met de aanschaf van 400 kleinere bestelauto’s, waaronder 100 elektrische. Na een pilot gaat DHL 100 volledig elektrisch aangedreven bestelauto’s inzetten in ruim 50 Nederlandse steden.

Lees meer...

100 elektrische VDL Citea’s en 18 dubbeldekkers voor Connexxion

Het Nederlandse personenvervoersbedrijf Connexxion heeft een order van 100 Citea’s SLFA Electric bij VDL Bus & Coach geplaatst. Daarnaast omvat de order 18 VDL Futura’s FDD2. De order van de 100 elektrische Citea’s is de grootste order van elektrische bussen in de geschiedenis van VDL.

Lees meer...

101 elektrisch hybride bussen binnen 4 minuten weer opgeladen verder

ABB heeft 3 laadstations in het Belgische Namen geopend waarbij de bussen in 4 minuten opgeladen worden. ABB levert de komende tijd 12 complete buslaadsystemen, zodat er in 2018 zo’n 101 elektrisch hybride Volvo-bussen door Wallonië kunnen rijden.

Lees meer...

‘Verkopen elektrische auto in de lift naar 1.000.000 stuks’

De verkoop van elektrische auto’s is de laatste jaren flink gestegen. Het afgelopen jaar werden bijna 700.000 elektrische voertuigen verkocht; in 2015 waren dat er 450.000.

Lees meer...

Nieuw wereldrecord voor parade met volledig elektrische voertuigen

Het record is binnen. Op de A270 tussen Helmond en Eindhoven reed eind maart de langste stoet elektrische voertuigen ooit. Aan de recordpoging deden 746 voertuigen mee. De A270 werd in een richting speciaal afgesloten voor het initiatief.

Lees meer...

100 miljoen groeigeld voor ‘elektrische’ onlinesupermarkt Picnic

Een aantal Nederlandse familiefondsen investeert gezamenlijk 100 miljoen euro in online supermarkt Picnic. Het stelt Picnic in staat om goede service te combineren met gratis bezorging door compacte elektrische autootjes.

Lees meer...

PlugSurfing en Allego lanceren eerste peer-to-peer connectie via Open Charge Point Interface

Snellaadnetwerkaanbieder Allego en Mobility Service Provider Plugsurfing hebben de eerste peer-to-peer connectie via Open Charge Point Interface (OCPI) gelanceerd. Hierdoor krijgen klanten van Plugsurfing meer inzicht in hun laadsessies bij laadpalen van Allego in Nederland, Duitsland en België.

Lees meer...

PostNL gaat volledig elektrisch rijden op alle Waddeneilanden

PostNL gaat 3 volledig elektrische bestelwagens inzetten op het Waddeneiland Terschelling. Het gaat om 3 voertuigen geleverd door Voltia die ingezet worden om de bezorging op Terschelling uitstootvrij te maken.

Lees meer...

PostNL zet elektrische bestelwagens van Voltia in om op de Waddeneilanden uitstootvrij te gaan bezorgen

Vandaag, PostNL, de Nederlandse post- en pakketbezorger kondigt aan dat het Voltia’s 100% elektrische bestelwagens in gaat zetten met als doel om de eigen operatie op Terschelling uitstootvrij te maken.

Lees meer...

Gemeente Utrecht: ‘1.000 smart solar laadpalen in 2018’

‘Voor Utrecht en de regio is de ambitie om in 2020 1.000 laadpalen te realiseren voor ‘smart solar charging’: het laden met behulp van zonnepanelen, en het ontladen naar een batterij in de woning.’

Lees meer...