Nieuws

Den Haag over op elektrische scooter

De gemeente Den Haag heeft de eerste 20 elektrische scooters in gebruik genomen, als opvolgscooters voor de parkeerhandhaving.

Lees meer...

EV doet omzet werkplaats dalen

Door elektrificering van het wagenpark daalt het omzetpotentieel voor aftersales van auto’s tot 6 jaar de komende jaren met 25 tot 36%.

 

Lees meer...

Verkoop elektrische auto's: +136%

Het marktaandeel van volledig elektrische auto's in de nieuwverkoop was over het eerste kwartaal 2,9 procent.

Lees meer...

Monteurs netbeheerders Stedin over op elektrische bakfiets

De monteurs van netbeheerder Stedin die slimme energiemeters installeren, komen voortaan op een elektrische bakfiets bij klanten langs in het Utrechtse stadshart. De monteurs laten hun dieselbusjes staan.

Lees meer...

Voet aan grond voor de e-scooter

Binnen afzienbare tijd verdwijnt de brandstofscooter uit het straatbeeld. Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam.

Lees meer...

1.000 extra laadpunten in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht

In 2018 krijgen Flevoland, Noord-Holland en Utrecht, naast het bestaande netwerk van 2.300 publieke laadpunten, er nog eens 1.000 extra laadpunten bij.

Lees meer...

Nieuw leven als laadpaal voor praatpalen

Een groot deel van de bekende gele praatpalen keert terug als laadpaal voor elektrische auto’s en fietsen. Vanaf deze week start Ecoleon met de verkoop van 3 producten via www.koopeenpraatpaal.nl. Op dezelfde dag vindt de presentatie van de eerste 2 laadpraatpalen voor elektrische auto’s plaats bij Autolease Midden Nederland in Tiel. 

Lees meer...

ElaadNL neemt testlab voor onderzoek laden elektrische auto’s in gebruik

Staatssecretaris Van Veldhoven heeft het nieuwe testplein van ElaadNL in Arnhem geopend. Op de testlocatie zijn alle verschillende types laadpalen die in Nederland gebruikt worden, beschikbaar voor tests met elektrische auto’s. 

Lees meer...

Thema Ecomobiel 2018 bekend

De beurs Ecomobiel vindt dit jaar – op 9, 10 en 11 oktober in Den Bosch – plaats onder de noemer ‘Towards Zero Emission’.

Lees meer...

Europa’s grootste elektrische busvloot in operatie: 100 elektrische VDL-bussen voor Amstelland-Meerlanden en Schiphol

Connexxion, Vervoerregio Amsterdam en Schiphol hebben Europa’s grootste elektrische busvloot gepresenteerd. Vanaf 1 april rijden op en rond Schiphol en op hoogwaardig openbaar vervoerlijnen binnen de concessie Amstelland-Meerlanden 100 elektrische gelede bussen van het type VDL Citea. De concessie Amstelland-Meerlanden loopt tot 11 december 2027. De 100 elektrische bussen die nu ingezet worden zijn de eerste fase van een transitie naar een uiteindelijk 258 zero emissie bussen in 2021.

Lees meer...