Nieuws

Hyundai starten met elektrisch autodelen op Ameland

Ameland wil binnen enkele jaren een zelfregulerend en CO2-neutraal energiesysteem hebben gerealiseerd. Hyundai levert het Waddeneiland daarom 2 volledig elektrische en 2 hybrideauto’s: de Hyundai IONIQ Electric en IONIQ Hybrid.

Lees meer...

Eerste hybride mobiele hijskraan ter wereld komt uit Oss

De Nederlandse hijskraanfabrikant Spierings heeft ’s werelds eerste hybride mobiele hijskraan gebouwd. De onderwagen van de SK487-AT3 City Boy is volledig elektrisch aangedreven. Daardoor kan hij emissievrij en stil zijn werk doen en de stad in- en uit rijden.

Lees meer...

‘Laadpaalklever’ houdt oplaadpunt onnodig lang bezet

Het ‘laadpaalkleven’ zorgt ervoor dat elektrisch rijders vaak onnodig lang op zoek moeten naar een laadpaal. Elektrische auto’s staan gemiddeld 6 uur bij een openbaar laadpunt, waarvan slechts iets meer dan 2 uur geladen wordt. 

Lees meer...

5 autofabrikanten gaan 400 snellaadstations bouwen

BMW, Daimler, Ford en de Volkswagen Group met Audi en Porsche hebben de oprichting van de joint venture IONITY aangekondigd. Het doel is de bouw 400 snellaadstations langs de Europese (snel)wegen.

Lees meer...

Volvo en Geely investeren 640 miljoen euro in elektrisch automerk Polestar

Volvo Cars en eigenaar Zhejiang Geely Holding Group hebben bekendgemaakt dat ze 640 miljoen euro investeren om de eerste fase van de product-, merk- en industriële ontwikkeling van Polestar te ondersteunen. De investering onderstreept de financiële armslag en industriële expertise die Polestar ter beschikking krijgt als dochteronderneming van Volvo Cars. 

Lees meer...

VDL levert 62 elektrische bussen voor concessie Noord-Holland Noord

Het Nederlandse personenvervoersbedrijf Connexxion heeft een order geplaatst van 62 VDL MidCity’s Electric. Dit is de eerste grote order voor de VDL MidCity Electric. De elektrische bus VDL MidCity is pas sinds kort aan het VDL-portfolio toegevoegd. 

Lees meer...

NewMotion, Mitsubishi, Tennet implementeren ‘Vehicle to Grid’-pilot

NewMotion heeft een pilot aangekondigd waarbij het bi-directioneel laden van elektrische auto’s, oftewel Vehicle to Grid (V2G) wordt toegepast. NewMotion werkt in de pilot samen met Mitsubishi en netbeheerder TenneT.

Lees meer...

Energiebedrijf NLE wil markt van elektrische auto’s openbreken

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) wil via leasen de markt voor elektrische auto’s openbreken. NLE werkt voor het leaseconcept samen met Justlease, onderdeel van Terberg Leasing, de grootste aanbieder van private lease in Nederland. 

Lees meer...

Solar Team Eindhoven opnieuw wereldkampioen in Cruiser Class van World Solar Challenge

Het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is voor de derde keer de winnaar van de Cruiser Class geworden van de World Solar Challenge in Australië.

Lees meer...

Regeerakkoord: uiterlijk in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos

Het nieuwe kabinet wil dat uiterlijk vanaf 2030 alle nieuw verkochte auto’s emissieloos - en daarmee elektrisch - zijn. De fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) presenteerden op dinsdag 10 oktober het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. 

Lees meer...