Nieuws

7 Nederlandse steden krijgen elektrische deelauto’s

In de komende 3 jaar gaan 7 Nederlandse steden elektrische deelauto’s verwelkomen. Hiertoe heeft staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat een City Deal gesloten met de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amstelveen, Amersfoort en Apeldoorn.

Lees meer...

Coop gaat filialen binnenstad Rotterdam elektrisch bevoorraden

Coop Supermarkten bevoorraadt haar Coop Vandaag-winkels in Rotterdam voortaan 100 procent elektrisch. Coop wil hiermee bijdragen aan Green Deal 010. Doel: geen uitstoot meer door transport en logistiek in de binnenstad van Rotterdam in 2020. Met deze pilot onderzoekt de supermarktorganisatie nieuwe mogelijkheden van elektrisch bevoorraden in de binnensteden.

Lees meer...

Alfen en Nuon leveren windenergie voor elektrische auto’s Den Haag

In opdracht van gemeente Den Haag verzorgt Alfen sinds 1 januari het beheer en onderhoud van de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. In samenwerking met energieleverancier Nuon worden de voertuigen volgeladen met in Nederland opgewekte windstroom.

Lees meer...

Nederlander blijkt minder geïnteresseerd in elektrisch rijden dan andere Europeanen

Nederlanders blijken minder geïnteresseerd in auto’s die geheel of gedeeltelijk elektrisch rijden (44 procent) dan inwoners van China (79 procent), Noord-Amerika (29 procent) en Europa als geheel (53 procent).

Lees meer...

2getthere: zelfrijdende ParkShuttle gaat in Randstad op openbare weg rijden

De parkShuttle van 2getthere in Capelle aan den IJssel wordt de komende jaren getransformeerd tot ’s werelds eerste zelfrijdende vervoerssysteem dat gebruikmaakt van de openbare weg, zonder veiligheidsbestuurder of steward.

Lees meer...

10 VDL Citea’s Electric in dienstregeling Groningen

VDL Bus & Coach heeft 10 gelede VDL Citea’s SLFA Electric geleverd aan Qbuzz in Groningen. Doel van het OV-bureau Groningen Drenthe is om in 2020 alle bussen in de stad volledig elektrisch te laten rijden.

Lees meer...

Rechter wijst bezwaar tegen ongelijke behandeling snellaadstations af

In haar vonnis in de rechtszaak die Fastned en MisterGreen hadden aangespannen tegen de Staat heeft de Rechtbank Den Haag geoordeeld dat de Staat mag doorgaan in haar ongelijke behandeling tussen benzinestations en laadstations. De uitspraak is koren op de molen van Shell dat bij diverse van de Shell-tankstations snelladers aan het uitrollen is.

Lees meer...

Rijkswaterstaat schaft 100 elektrische personenauto’s aan

Rijkswaterstaat heeft met de aanschaf van 100 nieuwe elektrische personenauto’s een grote stap gezet in het verduurzamen van haar wagenpark. Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, heeft het startschot gegeven voor het vervangen van 100 oude dieselauto’s voor elektrische.

Lees meer...

Eenduidige richtlijnen voor gemeenten en marktpartijen

NKL presenteert een nieuwe versie van de Basisset Afspraken Laadpaal voor elektrisch vervoer. Deze update is op basis van actuele inzichten en ervaringen uit recente aanbestedingen opgesteld. Samen met Alfen, CROW, DOET, ElaadNL, Gemeenten Den Haag en Utrecht, RAI Vereniging, Renault en hun achterban is de set uitgebreid en aangescherpt.

Lees meer...

Alfen levert energie opslagsysteem voor duurzaam voetbalstadion

De unieke combinatie van een laadplein voor elektrische voertuigen en energieopslag zorgt ervoor dat bezoekers van het Cars Jeans Stadion in Den Haag hun elektrische voertuigen met maximaal vermogen uit duurzame bronnen kunnen opladen. Alfen levert dit volledig geïntegreerde project aan haar opdrachtgever Scholt Energy Control in samenwerking met netbeheerder Stedin en de gemeente Den Haag. 

Lees meer...