Nieuws

Van Blitterswijk

Gemeente Zuidplas gaat voor elektrische bedrijfswagen

Op 26 juli heeft de Nederlandse importeur van Goupil elektrische bedrijfsvoertuigen, Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit uit Moordrecht (Gemeente Zuidplas), een nieuwe, 100% elektrische Goupil G4 overgedragen aan Verheij Integrale groenzorg. Het voertuig zal in ieder geval de komende 5 jaar een vertrouwd gezicht zijn in het straatbeeld in Nieuwerkerk a/d IJssel en Moerkapelle. Een ‘thuiswedstrijd’ dus voor Van Blitterswijk. 

Lees meer...

Spijkstaal

Ideale elektrische bestelwagen voor stedelijke gebieden

Ideaal voor huis-aan-huis bezorging, groenvoorziening en service-engineers in stedelijke gebieden: De StreetScooter Work - ontwikkeld door Deutsche Post-DHL- is een compacte, volledige elektrische bestelwagen. Exclusief verkrijgbaar bij Spijkstaal / Alphabet!

Lees meer...

Frisian Motors

Groene werkpaarden voor professionals

De missie van Frisian Motors is praktische elektrisch aangedreven voer- en werktuigen op de Nederlandse markt brengen die gelijkwaardig een prijsniveau hebben als een brandstofmodel. Met hun nieuwste model zit maaier, de Rimmert FM-170 Zero Turn, leveren ze weer een 100% elektrische professionele machine af. 

Lees meer...

Van Blitterswijk

Eerste 100% elektrische zoutstrooier

Goupil en HillTip hebben samen de eerste 100% elektrische zoutstrooier op de markt gebracht. Goupil importeur Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit en HillTip importeur Memo Wintermachines brengen de zoutstrooier nu naar de Nederlandse markt. 

Lees meer...

Eindhovens Team FAST presenteert ’s werelds eerste bus met systeem dat mierenzuur omzet in elektriciteit

Team FAST, een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), onthult deze ’s werelds eerste systeem waarmee een bus kan rijden op Het Hun zelfgebouwde systeem zit in een kleine trailer – door henzelf gedoopt tot ‘REX’ – waarin mierenzuur wordt omgezet in elektriciteit, gekoppeld aan een elektrische bus.

Lees meer...

Rijksoverheid verhoogt definitief rijksbijdrage laadinfrastructuur elektrische auto’s

Het ministerie van Economische Zaken trekt 1,5 miljoen euro meer uit voor de uitrol van publieke laadpalen voor elektrisch vervoer. Eerder bedroeg de rijksbijdrage aan de Green Deal laadinfrastructuur 5,7 miljoen euro voor de periode 2015-2018.

Lees meer...

3 elektrische vrachtauto’s voor Technische Unie

Vanaf deze maand vervoeren transporteur BREYTNER en groothandel Technische Unie hun goederen binnen Rotterdam met 3 nieuwe volwaardige zero-emissietrucks: 100 procent elektrische vrachtauto’s.

Lees meer...

Volvo Cars introduceert vanaf 2019 enkel auto’s met elektromotor

Volvo Cars kondigt aan dat elke Volvo die vanaf 2019 geïntroduceerd wordt, voorzien is van een elektromotor. Daarmee komt een einde aan een tijdperk van Volvo-modellen met uitsluitend verbrandingsmotoren.

Lees meer...

Stint

Duurzame stadsreiniging in Gemeente Zaanstad

Stint en Gemeente Zaanstad ontwikkelden in 2015 een Stint voor de gemeentelijke groenvoorziening en stadsreiniging. Dit Pick-up model heeft een schaalbaar accupakket met een actieradius van 25 t/m 90 km en kan tot 400 kg lading meenemen. 

Lees meer...

Elektrificatie

Elektrificatie tuin en park machines beleefd nieuwe start

Dragend op het succes van accu gereedschap die de afgelopen jaar een enorme vlucht heeft genomen, zie je toch dat er een nieuwe generatie ontstaat. De klant is er dus klaar voor, nu nog de inhaalslag van de machinebouwers afwachten. 

Lees meer...