gratis voorregistratie ecomobiel

Nieuws

Volkswagen gaat alle auto’s elektrificeren

Met Roadmap E start de Volkswagen Groep een omvangrijk elektrificatieprogramma. Uiterlijk in 2030 dient het complete gamma geëlektrificeerd te zijn. Doel is minstens één elektrische versie van elk van de ongeveer 300 modellen van de Volkswagen Group.

Lees meer...

Hyundai start autodeelproject met elektrische IONIQ in Amsterdam

Hyundai lanceert op 5 oktober een autodeelproject in Amsterdam: IONIQ Car Sharing. Hiervoor worden 100 puur elektrisch aangedreven Hyundai’s IONIQ ingezet. De Hyundai IONIQ Electric heeft een actieradius van 280 kilometer (NEDC) en biedt ruimte aan 5 personen én hun bagage.

Lees meer...

Provincies Overijssel en Gelderland starten aanbesteding voor 2.400 laadpalen

De provincie Overijssel start een Europese aanbesteding voor 2.400 laadpalen in Overijssel en Gelderland. Voldoende laadpalen in de openbare ruimte zijn een belangrijke voorwaarde voor de groei van elektrisch vervoer. De provincies ondersteunen daarom gemeenten bij de aanleg hiervan. Bovendien levert elektrisch vervoer een bijdrage aan de provinciale doelstelling om in 2023 20 procent van het energieverbruik duurzaam op te wekken.

Lees meer...

Heathrow, Vattenfall, IKEA, HP en Unilever gaan samen elektrische auto’s kopen

Vattenfall, IKEA en 8 andere grote internationale bedrijven bundelen hun krachten in een initiatief om de transitie naar elektrische voertuigen te stimuleren. Het initiatief EV100, onder auspiciën van The Climate Group, beoogt elektrische voertuigen ‘het nieuwe normaal’ te maken. De eerste 10 bedrijven die meedoen met het initiatief EV100 van The Climate Group zijn, behalve Vattenfall en IKEA, Unilever, computerfabrikant HP, het Californische energiebedrijf PG&E, Deutsche Post DHL, Leaseplan, de Duitse detail- en groothandelsgroep Metro AG, Chinese zoekmachine Baidu en luchthaven Heathrow.

Lees meer...

De deelnemers

Programma Nationaal Smart City Living Lab

Nederland staat internationaal bekend als een land van participatie en het snel omarmen van innovatie. Daarom is Nederland bij uitstek geschikt om een Nationaal Smart City Living Lab op te zetten voor praktische Smart City toepassingen binnen een netwerk van steden. Een samenwerking tussen lokale, regionale en landelijke overheid met non-profit en profit organisaties en het onderwijs dat gericht is op het oplossen van concrete opdrachten om de kwaliteit van leven in en om de stad te verbeteren. Ofwel de volgende stap in de ontwikkeling van Smart Cities.

Lees meer...

Bron: logistiek.nl

Smart City: Breda

In de binnenstad komen veel onderwerpen samen zoals bevoorradingen evenementen. Ontsluiting is nu geregeld met klapbare paaltjes met een slot die op venstertijden door de gemeente worden open/dicht gedaan. Er wordt nagedacht over een meer flexibel systeem voor de bevoorrading van de binnenstad. 

Lees meer...

Bron: Connected Worlds

Smart City: Dordrecht

Dordrecht werkt aan de aantrekkelijkheid van het industrieterreinen Dortse Kil Ien II en Amstelwijck West. Zij zijn onderdeel van de Westelijke Dordtse Oever. Dit is met zijn 1.000 ha. het grootste bedrijventerrein van de regio. Het living lab in Dordrecht omvat drie onderdelen, te weten:

Lees meer...

Bron: Google

Smart City: Rijswijk

Een veilige schoolomgeving is een voorwaarde voor een optimale ontwikkeling van ieder kind en iedere jongere. Het gaat om veiligheid in de breedste zin van het woord zoals een veilig schoolgebouw, veiligheid rondom de school, de sfeer op school, omgangsvormen, omgaan met criminaliteit en zorgcoördinatie.

Lees meer...

Bron: Google

Smart City: Helmond

In Helmond, netwerkstad in de Brainport regio, wordt Brainport Smart District ontwikkeld. Een gebied in de wijk Brandevoort waar 1.000 nieuwe woningen zullen verrijzen. Een gebied waar smart een integrale benadering betekent van participatie, energiepositief, circulair, het delen van o.a. vervoer, elektrificatie, gezond en vitaal. Kortom niet op één thema duurzaam maar een  integrale aanpak in een adaptieve wijk die vooral leefbaar moet zijn.

Lees meer...

Kick-off 2017

Kick-off: Ondernemen met Energie!

De energietransitie staat volop in de belangstelling. De industrie versnelt in de realisatie van energiebesparing. Banken reserveren miljarden voor het upgraden van kantoren naar minimaal C label en ook duurzame mobiliteit haalt regelmatig de krantenkoppen met een keur aan nieuwe, veelal elektrische, vervoersmiddelen die worden ontwikkeld. Inhoud genoeg voor een prachtig programma voor de Kick-off voor Exposanten van Vakbeurs Energie en Ecomobiel

Lees meer...