Nieuws

Elektrificatie in park, stad en land

Niet alleen in de vervoerssector vindt er elektrificatie plaats, maar ook op het gebied van park, stad, land en in de mechanisatie branche vindt een ware metamorfose plaats, immers kunnen allerhande machines en werktuigen worden geëlektrificeerd. 

Lees meer...

Silence scooter bewijst zich als ideale e-scooter voor professioneel gebruik

De elektrische Silence scooter, voor professionals zoals bezorgers en BOA’s, was in 2016 de meest verkochte e-scooter in Spanje, Portugal en Groot-Brittannië. Binnenkort brengt Benelux distributeur E-Milers.com een nieuw model op de markt: de Silence S03 met drie wielen.

Lees meer...

Oplossingen voor de mobiliteit van morgen

De toekomst is elektrisch: Het thema elektrische mobiliteit zal de markt van de toekomst vorm geven, zowel in de automotive sector, alsmede in de elektrotechniek. Bals biedt als specialist in verbindingstechniek een uitgebreide reeks van systeemcomponenten en vele geschikte oplossingen voor elektrische mobiliteit.

Lees meer...

Albert Heijn neemt 2 elektrische vrachtwagens in gebruik

Abdeluheb Choho, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam, heeft de eerste elektrische vrachtwagen in gebruik genomen die Albert Heijn-supermarkten in Amsterdam gaan bevoorraden. De 2 volledig elektrische trucks zijn uitstootvrij en stil. 

Lees meer...

Shell stapt in markt voor elektrische auto’s

Shell wil in Nederland bij een eerste selectie van ten minste 10 tankstations snelladers voor elektrische auto’s installeren. Met een laadpuntennetwerk wil Shell voorzien in de behoefte van het groeiende aantal automobilisten met een elektrisch voertuig. 

Lees meer...

Aantal laadsessies elektrische auto’s met 45 procent gegroeid

Het aantal laadsessies voor elektrische auto’s is in 2016 met 45 procent gestegen ten opzichte van 2015. Zuid-Holland loopt daarbij samen met Noord-Holland voorop met het hoogste aantal laadsessies. 

Lees meer...

1 op 100 parkeerplaatsen moet laadpunt hebben voor elektrische auto’s

Uit een gezamenlijk onderzoek van overheid, marktpartijen en kennisinstituten blijkt dat gemiddeld 1 procent van alle openbare parkeerplaatsen een laadpaal voor elektrische voertuigen moet hebben. Het onafhankelijke Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) presenteert de resultaten in de vorm van Kencijfers eind mei 2017.

Lees meer...

Elektrisch rijden bij zzp’ers vooral fiscaal gedreven

Van de groep zzp’ers die op dit moment elektrisch of hybride rijdt geeft 76,7 procent aan dat zij hiervoor hebben gekozen vanwege belastingvoordelen.

Lees meer...

Oliemaatschappij Total neemt PitPoint over

Total heeft het Nederlandse bedrijf PitPoint overgenomen. PitPoint is Europa's op twee na grootste leverancier van CNG/groengas-brandstof voor voertuigen en is in Nederland ook actief in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Lees meer...

’s Werelds eerste volledig elektrische scanauto voor Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom heeft de eerste volledig elektrische en emissieloze scanauto geïntroduceerd. Deze scanauto voor handhaving en toezicht, afgekort HTS-auto, gaat het handmatige productiewerk van parkeerbeheerders overnemen. Hierdoor kan gefocust worden op kwaliteitshandhaving.

Lees meer...