Er rijden meer dan 373.000 volledig elektrische personenauto’s waarvoor in Nederland 50.000 openbare laadpalen beschikbaar zijn. Ook qua vrachtwagens neemt elektrische mobiliteit in hoog tempo toe. Laden is echter een aandachtspunt.
De vraag naar mobiliteit neemt wereldwijd enorm toe en tegelijkertijd willen en moeten we schoner, veiliger en efficiënter dan ooit tevoren van A naar B. “Aan slimme ideeën is binnen de sector geen gebrek, maar het vermogen om samen innovaties soepel en snel naar de weg te krijgen wordt onvoldoende benut.”
Driekwart van de Nederlandse bedrijven is van plan om binnen drie jaar volledig over te stappen op elektrische voertuigen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Vattenfall.
Stel, het zou elke dag een beetje diesel regenen. Zou jij dat zo in het riool laten wegspoelen? Of zou je er alles aan doen om zoveel mogelijk van die diesel op te vangen en die te gebruiken in je vrachtwagens?
In deze maandelijkse rubriek vertellen specialisten uit de branche over de cruciale rol van elektrotechniek in de enorme uitdaging waar we als Nederland voor staan.
Den Bosch was vorige week weer het jaarlijkse zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als terugkerend thema Samenwerken in Transitie waren de Brabanthallen meer dan ooit de place to be voor iedereen die vanuit professioneel perspectief betrokken is bij de ontwikkeling en verduurzaming van gebouwd, mobiel en industrieel Nederland.
De logistieke sector schakelt nu ook steeds meer over op elektrisch vervoer. De werkgroep ‘Logistiek’ van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) richt zich specifiek op deze sector en de behoeftes en noodzakelijke aanpassingen voor het realiseren van een minimale verminderde uitstoot van 7,3 megaton CO2 in 2030.