Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

De batterij is het centrum van de energietransitie


De toegevoegde waarde van SmartGrid zit volgens CCO Rob Engelen voornamelijk in de intensieve samenwerking met de andere bedrijven die onder moederbedrijf Koolen Industries vallen. “We hebben alle 27 iets te maken met de energietransitie. Door informatie proactief met elkaar te delen, zijn we in staat voorop te lopen.” SmartGrid doet dat met haar opslagoplossingen. Met de modulaire en schaalbare technologie is het bedrijf in staat oplossingen te ontwerpen, bouwen en installeren die naadloos op bestaande systemen aansluiten.

“Wij ontwikkelen klantvriendelijke producten die op een onopvallende wijze bijdragen aan verduurzaming. Assets waar je nauwelijks omkijken naar hebt en die tegelijkertijd deel uitmaken van de transitie zoals we die beoogd hebben. De batterij is in mijn ogen het centrum van deze transitie. Dit product stelt je in staat om energie te bewaren en op een ander moment of andere locatie te gebruiken.”

Blik op de toekomst: opwek en opslag via een app

“SmartGrid is een van de 27 ondernemingen in het portfolio werkmaatschappijen van Koolen Industries, een initiatief van Kees Koolen die zijn sporen onder meer met zijn bijdragen aan Booking.com en Uber heeft verdiend. Vanuit de missie Clean Energy for Everyone bouwt Kees aan een groep bedrijven die een belangrijke bijdrage levert aan de energietransitie. Op het gebied van hardware en software en met eigen productie. Deze combinatie van bedrijven op het gebied van opwek, opslag, mobiliteit en software maken het mogelijk samen grote integrale projecten op te pakken. Juist door alle elementen samen aan te kunnen bieden onder een projectverantwoordelijkheid, maak je het verschil voor de klant. We zien dat de energietransitie het afgelopen jaar echt in een nieuwe fase is gekomen. Het is niet meer de vraag of particulieren en bedrijven willen verduurzamen, maar wie ze kan helpen bij hun verduurzamingsvraagstukken. En wie kan dat beter dan een groep van ondernemers die iedere dag gemotiveerd zijn tot het uiterste te gaan voor het beste product en de beste klantervaring? Kees is vastbesloten om, net als met hotels en taxi’s, straks met hetzelfde gemak ook je eigen energiesysteem via een app te kunnen managen. Het doel is om binnen afzienbare tijd een app te lanceren waarin bedrijven en particulieren hun opgewekte energie aan het collectie kunnen aanbieden én kunnen rekenen op energie uit het collectief. Hiervoor zijn nog niet genoeg opwekkers en opslagmogelijkheden, maar die gaan er zeker komen. Daarin speelt SmartGrid een belangrijke rol.”

100% Nederlands

Terug naar SmartGrid. De oplossingen van dit bedrijf worden onder andere gebruikt om (zonne-) energie op te slaan, netcongestie op te vangen of om een evenemententerrein zoals de bouwplaats te voorzien van stroom zonder een diesel generator in te hoeven zetten. Bovendien zijn de batterijen ontvankelijk voor aansluiting op slimme systemen die de energieopslag en het -verbruik kunnen managen. De producten van SmartGrid onderscheiden zich van de rest op het gebied van veiligheid, voorspelbaarheid en betrouwbaarheid. “Wij leveren 100% Nederlands producten. De uitleesmogelijkheden zijn in het Nederlands en de software is Nederlands. Bovendien gebruiken we Uitsluitend de cobaltvrije LFP celchemie, die brandveilig en maatschappelijk verantwoord is. Het succes van ons product is niet afhankelijk van schaarse grondstoffen.”

Op de beurs

SmartGrid is een van de deelnemers aan Zero Emission I Ecomobiel. “Hier introduceren we een oplossing voor de emissievrije bouwplaats. We hebben een handzame en duurzame oplossing ontworpen als vervanger van het ouderwetse dieselaggregaat.  Daarmee voorzien we bouwplaatsen van stroom, zonder dat er sprake is van uitstoot van stikstof of CO2. Dit helpt bouwbedrijven om ondanks de stikstofcrisis tóch te kunnen bouwen. Daar zullen we in de aanloop naar de beurs meer over vertellen. Ik kan wel vast aangeven dat het een klantvriendelijk product is dat onopvallend zijn werk doet. Zoals het hoort.”

Ga terug