Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

HAN | De HAN heeft haast met Waterstof

 • Door:
  Leo Polak, Researcher, HAN
 • Datum:
  donderdag 12 oktober 2023
 • Tijd:
  15:00 - 15:30
 • Locatie:
  Praktijktheater Mobiliteit

 • De HAN heeft haast met Waterstof. Onderzoek en onderwijs gaan hand in hand om niet alleen de technische ontwikkeling te stimuleren maar ook een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van specialisten én om waterstof tastbaar te maken. In de vorm van een tosti bijvoorbeeld die met energie uit waterstof gebakken wordt. Zo simpel is het..... of toch niet? Studenten, onderzoekers en docenten ontwikkelde samen een waterstof krachtbron in een aanhangwagen.  Zo tastbaar. En deze aanhanger kunt u zelf gaan zien op onze stand. Ook kunt u daar kennismaken met onze eduKits: speciaal ontwikkeld om studenten kennis te laten maken met waterstof braandstofcellen en wat je ermee kunt doen. 

  Het lectoraat Automotive Research staat altijd open voor projecten van en met bedrijven op het gebied van waterstoftoepassingen. Als u de mogelijkheden wil bespreken, neemt u dan contact op met Bram Veenhuizen, lector bij HAN Automotive Research en bij Balanced Energy Systems.

  Een voorbeeld van een groot internationaal project is het HECTOR interreg NW Europe project.

  In vierjaar tijd, 7 vuilniswagens op waterstof ontwikkelen en op de weg krijgen voor 7 bedrijven in 5 verschillende landen. Dat blijkt geen gemakkelijke klus voor het HECTOR consortium. Is de techniek er wel klaar voor? En zijn de vuilnisophaaldiensten er klaar voor?

  De HAN volgde de wagens op de voet en onderzocht of vuilnisauto's op waterstof een goed idee is....Hoe zit het met de efficiëntie en het energie verbruik, het verschil met een dieseltruck voor wat betreft de CO2 uitstoot . En wat vonden de chauffeurs ervan?

  Tijdens de presentatie gaan we op deze zaken in en krijgt u inzicht in de state of the art voor wat betreft de toepassing van waterstof in Heavy Duty voertuigen.

 • Sprekers/Partners

  Leo Polak

  Researcher
  HAN
  Leo Polak