Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

STARTUP ECOMOBIEL: VANDEBRON

Vandebron is sinds begin 2014 actief als online marktplaats voor duurzame energie. Eind 2016 startte Vandebron met de ontwikkeling van diensten op het gebied van elektrisch rijden voor bedrijven en particulieren. Deze zijn beschikbaar sinds september 2017.

Dáárom op Ecomobiel

“Onze missie is: 100% duurzame energie, 100% van de tijd. Met onze deelname aan Ecomobiel willen we deze missie delen en laten zien dat de elektrische auto een cruciaal onderdeel is in het bereiken van deze missie. Door slim gebruik te maken van de batterijcapaciteit van de elektrische auto kun je bijdragen aan de balans op het energienet. Zo versnellen we de transitie naar een volledig duurzaam energienet, waarbij gas- en kolencentrales overbodig zijn.”

Een marktplaats voor energie

Vandebron is ontstaan vanuit het geloof in een duurzamere, eerlijkere en transparantere energiemarkt. Het idee voor een marktplaats voor energie ontstond in 2013, toen Remco Wilcke, Matthijs Guichelaar en Aart van Veller wilden weten waarom ze hun elektriciteit niet gewoon rechtstreeks van een windmoleneigenaar konden kopen.

120 lokale bronnen,  120.000 klanten

Op dit moment levert Vandebron via meer dan 120 lokale bronnen duurzame energie aan meer dan 120.000 klanten. Vandebron levert 100% groene energie van Nederlandse bodem. En koppelt lokale producenten aan Nederlandse huishoudens. Daarnaast biedt Vandebron een compleet pakket diensten voor elektrisch rijden aan, zowel zakelijk als voor particulieren.

Pitch: “Slim laden via de blockchain met Vandebron”

Vandebron is samen met TenneT en IBM de pilot Slim laden gestart om de aanbodgestuurde werking van energie te toetsen. Hierin worden met behulp van blockchaintechnologie de batterijen van aangesloten elektrische auto’s ingezet om TenneT betrouwbare flexibiliteit te bieden. Zo dragen de auto’s realtime bij aan het balanceren van het net. Wanneer dit mogelijk wordt gemaakt voor alle elektrische auto’s, en uiteindelijk voor een scala aan apparaten, zijn op termijn gas- en kolencentrales niet meer nodig om het net te balanceren. Door Fardau van der Galiën, Head of Electric Mobility

Brabanthallen, Den Bosch (9-11 oktober) - Hal 6, stand D065

  • Klik hier voor gratis beurstoegang voor Ecomobiel
  • Klik hier voor gratis beurstoegang voor Vakbeurs Energie
  • Klik hier voor gratis beurstoegang voor Industrial Heat & Power