Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Bender bestaat 75 jaar en lanceert nieuwe isolatiewachter

Met een wereldwijd online evenement lanceerde de familie Bender onlangs de viering van haar 75-jarig bedrijfsjubileum en opende zij tegelijkertijd een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf.

Lees meer...

Vergeet laadpunten, Belgisch bedrijf innoveert met laadinfrastructuur (advertorial)

Als tegen 2026 elke bedrijfswagen elektrisch moet zijn, moeten bedrijven ook flink investeren in laadpalen. Maar dat is een dure grap, vindt het Belgische Powerdale. Het technologiebedrijf is gespecialiseerd in elektromobiliteit en bedacht een laadinfrastructuur die veiliger, slimmer én kostenefficiënter is.

Lees meer...

Acea maant EU: maak werk van laadpunten voor e-trucks

De Europese branchevereniging voor de auto-industrie, Acea, wil dat de Europese Unie aanstalten maakt met elektrische laadpunten voor vrachtwagens.

Lees meer...

Donderdag 1 juli: gratis webinar over het elektrisch laden van e-trucks

In lijn met het Klimaatakkoord zijn in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos. Dus ook bussen, bestelauto’s, vrachtwagens en ‘light electric vehicles’. De ontwikkelingen volgen zich dan ook in rap tempo op. Maar is de infrastructuur wel toereikend?

Lees meer...

Zero Emission | Ecomobiel 2021 gaat door!

Op 12, 13 en 14 oktober vindt Zero Emission | Ecomobiel plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Met weer een mooi aanbod van exposanten op een inmiddels grotendeels gereserveerde beursvloer en een prachtig inhoudelijk programma.

Lees meer...

Robert Koolen: "Opereren vanuit de innerlijke drive"

Robert Koolen is spreker tijdens de live online talkshowreeks ‘Mobility Meet-Up’, waarvan de eerste aflevering in het teken staat van zero emissie bouwlogistiek: “Heijmans werkt hard aan duurzame logistiek, en het zou helpen als andere partijen het belang daarvan ook gaan inzien”.

Lees meer...

Valentijn Holewijn: "Bouwers willen graag zekerheid"

Valentijn Holewijn is spreker tijdens de live online talkshowreeks ‘Mobility Meet-Up’, waarvan de eerste aflevering in het teken staat van zero emissie bouwlogistiek: “De Rijksoverheid wil nog dit jaar samen met medeoverheden, de bouwsector en kennisinstellingen komen tot een routekaart naar fors lagere emissies van stikstof, fijnstof en CO2 in 2030”.

Lees meer...

Herman Wagter: "De grote projecten zijn het makkelijks"

Herman Wagter is spreker tijdens de live online talkshowreeks ‘Mobility Meet-Up’, waarvan de eerste aflevering in het teken staat van zero emissie bouwlogistiek. “We moeten serieus werk maken van betere bouwlogistiek. Doel is om te komen tot lagere en wellicht zero emissie, maar ook om de overlast in de stad te beperken.”

Lees meer...

Uitstootvrij: een stip aan de horizon / wacht niet af (een bijdrage van Walther Ploos van Amstel)

Zo'n 40 gemeenten gaan ervoor: de stadslogistiek is vanaf 2025 zero emissie. Het is een stip aan de horizon. Dat betekent zoveel als dat we daar moeten zijn, over vijf jaar, en dat het aan het bedrijfsleven is om daar nu aan te gaan werken. Er is subsidie om ‘ons’ daarbij te helpen. Maar, is subsidie genoeg? Zero emissie grijpt in op de bedrijfsvoering. Wachten is in elk geval geen optie meer.

Lees meer...

Nieuwe afspraken om steden te bevoorraden zonder CO2-uitstoot

Geen uitlaatgassen van vrachtwagens of bedrijfsbusjes meer in de stad. Om dit te realiseren tekenden gemeenten, partijen uit de vervoerssector en staatssecretaris van Veldhoven op 9 februari de uitvoeringsagenda stadlogistiek.

Lees meer...