Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS bezoekersregistratie
voor professionals:
nog dagen
sluiten X

Van start met FUNDA(ce)MENT

FUNDA(ce)MENT is het derde opeenvolgende project van onder meer Vlot Logistics, P. Van der Velden en TNO binnen de Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport) regeling van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lees meer...

All electric populairder dan hybride plug-ins

Ongeveer een op de tien verkochte wagens in de Europese Unie was in de voorbije periode een volledig elektrische auto. Ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar werden er ruim 11 procent meer verkocht.

Lees meer...

Nationale Agenda Laadinfrastructuur

De Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) is een meerjarige beleidsagenda met ambities en acties die ervoor zorgen dat we straks altijd overal, makkelijk en slim kunnen laden. Een groot aantal van de afspraken en acties worden lokaal en regionaal uitgevoerd.

Lees meer...

Bouwkeet krijgt stroom van bedrijfswagen

Bouwbedrijf Dura Vermeer gaat op steeds meer bouwplaatsen elektrische auto’s van medewerkers gebruiken om hun bouwketen van stroom te voorzien.

Lees meer...

‘Drempels voor elektrisch stadsvervoer nog te hoog’

Bijna 40 procent van de transportbedrijven is niet van plan om voor 2030 over te stappen op elektrische voertuigen. De transportsector ziet de hoge aanschafkosten van elektrische voertuigen als grootste belemmering.

Lees meer...

Bezoekersregistratie vakbeurs Zero Emission | Ecomobiel 2022 geopend

Vandaag opende beursorganisator 54events de bezoekersregistratie van Zero Emission | Ecomobiel. Die vindt plaats op 11, 12 en 13 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, gelijktijdig met Vakbeurs Energie en de vakbeurzen PTREFAB en Industrial Heat & Power.

Lees meer...

Meer subsidie voor ‘schone’ bouwvoertuigen en vrachtwagens

Staatssecretaris Vivianne Heijnen trekt bijna 34 miljoen euro extra uit voor schone vrachtwagens en bouwmaterieel. Dat geld komt bij de subsidiebudgetten van dit jaar, die op de eerste dag direct op waren omdat ondernemers zoveel aanvragen deden.

Lees meer...

Albert Heijn gaat eerder volledig elektrisch

Albert Heijn versnelt de verduurzaming van het transport naar winkels en klanten. Vanaf eind 2022 zet het merk 100% elektrisch vervoer in voor zowel de thuisbezorging van boodschappen als de bevoorrading van haar winkels.

Lees meer...

Grote proef met EV’s als energiecentrale

Een grootschalig Europees onderzoeksproject genaamd SCALE maakt van Nederland een proeftuin voor elektrisch laden.

Lees meer...

Hoge prijs en laadcapaciteit beperken aanschaf EV’s

De belangrijkste redenen om (nog) niet over te stappen op een elektrische auto zijn de (te hoge) prijs van zo’n auto, de beperkte beschikbaarheid van laadpalen en de aanname dat het laden te lang duurt.

Lees meer...