Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch – eindelijk – weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren inmiddels uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 2 voortekenen zijn goed: een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

Gratis LIVE talkshow op 21 april: 'E-trucks in de praktijk'

Met de huidige brandstofprijzen loont het al snel om over te stappen op elektrisch aangedreven transport. Maar is de markt er al wel klaar voor? Op donderdag 21 april vragen we het aan onze tafelgasten; allen uiteraard deskundig op dit vlak.

Lees meer...

‘Wacht niet met elektrisch rijden’

Op 10 februari ontving moderator Rogier Elshout vier gasten om te praten over netcongestie en de mogelijkheid om op piekmomenten met elektrische voertuigen stroom terug te leveren aan het net.

Lees meer...

‘Onevenwichtige groei aantal laadpalen’

De groei van het aantal laadpalen in Nederland is onevenwichtig: het aantal palen op privéterreinen stijgt harder dan in de publieke ruimte. Dat kost installateurs geld.

Lees meer...

De transitie naar zero-emission vrachtwagens is begonnen!

Geen beter jaar dan 2022 om naar Zero Emission | Ecomobiel te komen. Dit jaar zal er veel meer aandacht zijn voor de zware jongens. Juist, de vrachtwagens. Want het valt niet meer te ontkennen: ook de vrachtwagens zijn begonnen aan hun transitie naar elektrische aandrijvingen.

Lees meer...

Mobility Meet-Up: Resourcefully, AECL en Flexpower

Hugo Niesing deed in Spanje al ervaring op met het zo effectief mogelijk gebruiken van zonne-energie door met trackers de baan van de zon te volgen.

Lees meer...

Mobility Meet-Up: We Drive Solar en Smart Solar Charging

Robin Berg: “Om te kunnen opschalen, moet techniek op grote schaal beschikbaar komen en wetgeving helder zijn - denk aan de dubbele belasting.

Lees meer...

‘V2G is heel belangrijk om elektrisch rijden naar een volgend level te brengen’

In meerdere steden vinden proefprojecten plaats waar elektrische auto’s worden gebruikt als batterij. Hebben die zogenoemde Vehicle to Grid-projecten genoeg potentie om ons overvolle stroomnet te ontlasten? Daarover gaat de volgende gratis Mobility Meet-Up, op donderdag 10 februari. Drie deelnemers geven een voorschot.

Lees meer...

Piet Kruijt Award 2021 – interview met winnaar Teun Kolner

Tijdens de meest recente editie van Zero Emission | Ecomobiel werd de Piet Kruijt Award voor het eerst uitgereikt, en wel aan Teun Kolner, adviseur mobiliteit van de gemeente Rotterdam. We spraken hem kort maar krachtig… over zijn werk en dit succes.  

Lees meer...

Als vanouds: Brabanthallen place to be voor professionals in de energietransitie

De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch vormden afgelopen week weer het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland: met als thema samenwerken in transitie was de Nationale Energie Week de place to be voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met hoe Nederland de komende jaren verduurzaamt.

Lees meer...