Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Robert Koolen: "Opereren vanuit de innerlijke drive"

Robert Koolen is spreker tijdens de live online talkshowreeks ‘Mobility Meet-Up’, waarvan de eerste aflevering in het teken staat van zero emissie bouwlogistiek: “Heijmans werkt hard aan duurzame logistiek, en het zou helpen als andere partijen het belang daarvan ook gaan inzien”.

Lees meer...

Valentijn Holewijn: "Bouwers willen graag zekerheid"

Valentijn Holewijn is spreker tijdens de live online talkshowreeks ‘Mobility Meet-Up’, waarvan de eerste aflevering in het teken staat van zero emissie bouwlogistiek: “De Rijksoverheid wil nog dit jaar samen met medeoverheden, de bouwsector en kennisinstellingen komen tot een routekaart naar fors lagere emissies van stikstof, fijnstof en CO2 in 2030”.

Lees meer...

Herman Wagter: "De grote projecten zijn het makkelijks"

Herman Wagter is spreker tijdens de live online talkshowreeks ‘Mobility Meet-Up’, waarvan de eerste aflevering in het teken staat van zero emissie bouwlogistiek. “We moeten serieus werk maken van betere bouwlogistiek. Doel is om te komen tot lagere en wellicht zero emissie, maar ook om de overlast in de stad te beperken.”

Lees meer...

Uitstootvrij: een stip aan de horizon / wacht niet af (een bijdrage van Walther Ploos van Amstel)

Zo'n 40 gemeenten gaan ervoor: de stadslogistiek is vanaf 2025 zero emissie. Het is een stip aan de horizon. Dat betekent zoveel als dat we daar moeten zijn, over vijf jaar, en dat het aan het bedrijfsleven is om daar nu aan te gaan werken. Er is subsidie om ‘ons’ daarbij te helpen. Maar, is subsidie genoeg? Zero emissie grijpt in op de bedrijfsvoering. Wachten is in elk geval geen optie meer.

Lees meer...

Nieuwe afspraken om steden te bevoorraden zonder CO2-uitstoot

Geen uitlaatgassen van vrachtwagens of bedrijfsbusjes meer in de stad. Om dit te realiseren tekenden gemeenten, partijen uit de vervoerssector en staatssecretaris van Veldhoven op 9 februari de uitvoeringsagenda stadlogistiek.

Lees meer...

Nieuw! Mobility Meet-Up met Rogier Elshout

Live vanuit studio54 verzorgen Zero Emission | Ecomobiel en host Rogier van Elshout dit jaar elk kwartaal een talkshow over mobiliteit. De eerste Mobility Meet-Up vindt plaats op woensdag 24 maart, van 15:00 tot 16:00 uur, en is getiteld ‘Zero emissie Bouwlogistiek’.

Lees meer...

LEV Kenniscentrum van start gegaan

Geïnitieerd vanuit het lectoraat HAN Automotive Research, richt het zich op de bijdrage die zogenoemde Light Electric Vehicles kunnen leveren aan de transitie.

Lees meer...

Over duurzame waterstof - in gesprek met Jörg Gigler

Inzet van duurzame waterstof vermindert de uitstoot van broeikasgassen enorm en is daarmee essentieel voor het zich tijdig voltrekken  van de energietransitie.

Lees meer...

Terugkijken: Bestelauto eVANt

Heeft u het Bestelauto e-VANt op 3 februari gemist? In verschillende kennissessies werden alle aspecten van de elektrische bestelauto besproken.

Lees meer...

“Een deelauto vervangt tot zo’n 10 privéauto’s”

Hoe intelligente deelmobiliteit bijdraagt aan een autoluwe en groene hoofdstad. In gesprek met de programmamanager Deelmobiliteit.

Lees meer...