Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

TLN: harmonisatie ZE-zones belangrijk

Bestuursvoorzitter Elisabeth Post sprak op 19 juni samen met andere brancheorganisaties tijdens het rondetafelgesprek zero-emissiezones met Tweede Kamerleden van BBB, NSC, PVV, VVD en GroenLinks-PvdA.

Lees meer...

Zware e-besteller: toch langer met B-rijbewijs

Bestuurders van elektrische bedrijfswagens met een voertuiggewicht van tussen de 3.500 en 4.250 kilo mogen een jaar langer doorrijden met een B-rijbewijs.

Lees meer...

Laadpalen met accu komen naar Nederland

Het Duitse Jolt Energy zet snelladers met een vermogen van 300 kilowatt neer op plekken waar de stroombehoefte eigenlijk te groot is om dat te kunnen doen. Met een accu.

Lees meer...

Exposant uitgelicht: Sortimo bedrijfswageninrichting

Organisatie en orde zijn de sleutelwoorden voor laadruimtes van bedrijfswagens: elke onnodige kilo en elk stuk niet gebruikte laadcapaciteit kosten geld en onnodige uitstoot of een lagere actieradius.

Lees meer...

'Het is echt alle hens aan dek'

Het was een aanbesteding van hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden die voor GMB, Heijmans en de Vries & van de Wiel de aanleiding gaf tot het oprichten van het Netwerk Emissieloos Infra.

Lees meer...

Special Stadslogistiek - Michael Lok (HopOn): 'Aan de vooravond van een transitie'

HopOn is een licht elektrisch voertuig voor last-mile-leveringen en is uitermate geschikt voor logistieke doeleinden. We spraken eigenaar Michael Lok.

Lees meer...

Special Stadslogistiek - Hein van Boxtel (Bossche BouwHub) 'Een logische stap"

Aan de rand van de binnenstad van Den Bosch ontwikkelde Van Boxtel Groep samen SMART HUB Logistics een logistiek knooppunt waar bouwstromen van verschillende toeleveranciers samenkomen.

Lees meer...

Special Stadslogistiek - Arjan Winkelman (Van Mossel): 'Ons advies: begin klein'

“Stadslogistiek is enorm in ontwikkeling. Dat heeft alles te maken met de tientallen zero- emissiezones waar vanaf 1 januari brandstofmotoren geweerd worden. Als mobiliteitspartner pakken wij de handschoen op en zijn we op alle denkbare gebieden van betekenis,”

Lees meer...

Special Stadslogistiek - Anne-Marie Nelck (TLN): ‘Hersenkrakers’

TLN buigt zich al meer dan een decennium over het thema stedelijke bevoorrading. De vereniging was bovendien -getuige de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek- vanaf het begin betrokken bij het onderwerp zero emissie. Over de uitdagingen rondom de stadslogistiek van nu.

Lees meer...

'Smart charging is nog maar het begin'

Auke Hoekstra is programmadirecteur bij de TU Eindhoven en medeoprichter van Zenmo. Hij bejubelt de mogelijkheden van de elektrische auto, 'batterij op wieltjes'.

Lees meer...