Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Vakjury Piet Kruijt Award

Jury

Bram van Dijk

Voorzitter
Techverslaggever bij Bright

Bram van Dijk (Heesch, 1989) is technologiejournalist en presentator bij het grootste YouTube-techkanaal van Nederland: Bright. Hij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd als kenner van licht elektrische voertuigen en testte ongeveer alle type voertuigen met een e-motor en minstens één wiel, zowel de legale als 'minder' legale exemplaren. Zijn video's over e-stepjes, e-bikes, e-eenwielers en andere lev's worden maandelijks door honderdduizenden Nederlanders bekeken. Als techjournalist is hij een graag geziene gast bij tv-programma's als EditieNL en RTL Z en de radiozenders NPO Radio 2, 538 en SLAM FM.

Maarten Steinbuch

Jurylid
O.m distinguished professor bij de Technische Universiteit Eindhoven

Maarten Steinbuch (geboren in 1960 in Zeist, NL) is een hightech systeemwetenschapper, serial tech ondernemer en keynote spreker. Hij bekleedt de leerstoel Systems & Control aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), waar hij Professor is. Zijn onderzoek strekt zich uit van autotechniek tot mechatronica, motion control en fusion plasma control. Hij is vooral bekend om zijn werk op het gebied van geavanceerde motion control, maar ook in robotica voor zeer nauwkeurige chirurgie. Steinbuch is een productieve blogger en een belangrijke opinieleider over de invloed van nieuwe technologieën op de samenleving. Hij staat bekend als prominent voorstander van elektrische voertuigen.

Eric de Kievit

Jurylid
Strategisch adviseur bij CROW en programmamanager bij SPV

Eric de Kievit trad in juni 2019 in dienst bij CROW. Zijn vorige baan was bij de gemeente Amsterdam waar hij werkte voor de afdeling Onderzoek en Kennis van de directie Verkeer en Openbare Ruimte. Hij was voorzitter van 3 verschillende Kenniskringen; voor voetgangers, voor autonoom rijden en voor stedelijke logistiek. Verkeersveiligheid en innovatie loopt als een rode draad door zijn werkzame leven. Zo was hij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe manieren om snelheid in de auto te reguleren (ISA), de introductie van langere- en zwaardere vrachtauto’s (LZV’s) en recent het gebruik van risico-indicatoren in het verkeersveiligheidsbeleid.

Jacoba van Gastel

Jurylid
Eigenaar van We-All-Wheel en destijds vanuit de RDW verantwoordelijk voor de typegoedkeuring van de Segway

Jacoba richt zichzelf op twee focusgebieden; duurzame mobiliteit, met name first- en lastmile & woon-werkverkeer en vastgoed & gebouwde omgeving voor mensen met een psychische (en lichamelijke) beperking. Daarnaast interesseert de micromobilieit haar, hoe blijven stad en de bedrijven bereikbaar en de mensen mobiel. Welke incentives om over te stappen op een duurzame manier van reizen spelen en hoe kunnen die worden ingepast. Belangrijke speerpunten van Jacoba zijn daarom ook maatschappelijk verantwoord ondernemen, richtend op duurzaamheid, veiligheid en future proof wonen en bereikbaarheid zijn.

Caroline Kruijt

Jurylid
Managing director bij E-Millers.com

In 1986 is Caroline samen met Piet zijn eerste bedrijf Holland Cryogenics International (HCI) gestart. Na de verkoop van HCI heeft zij Piet bijgestaan in zijn strijd om de toelating van de Segway op de openbare weg en bij de start van Segway Nederland. In de daaropvolgende jaren heeft zij zich meer en meer uit het bedrijf teruggetrokken om zich te kunnen toeleggen op haar passie kunst en cultuur en het geven van rondleidingen. Wel is zij Piet altijd op de achtergrond blijven ondersteunen zo ook bij de transitie van Segway Nederland naar E-Milers.com. De laatste twee jaren is zij vanwege de afnemende gezondheid van Piet weer meer en meer betrokken geraakt bij het bedrijf. En na het overlijden van Piet in november 2020 heeft zij de leiding van het bedrijf overgenomen.

Teun Kolner

Jurylid
Public Affairs Manager bij GO Sharing en winnaar van de Piet Kruijt Award 2021

Teun Kolner werkte tot voor kort als adviseur bij de gemeente Rotterdam op het gebied van deelmobiliteit, fietsstimulering en verkeersexperimenten. Recentelijk heeft hij de stap gemaakt naar public affairs manager bij GOSharing waar hij verantwoordelijk is voor de relatie met overheden en zich inzet om deelmobiliteit verder te ontwikkelen en steden leefbaarder te maken voor iedereen. In oktober 2021 ontving hij de eerste Piet Kruijt award voor zijn bijdrage aan micromobiliteit in Nederland.

Pieter Dekker

Jurylid
Projectleider Light Electric Vehicle (LEV KC) aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Het kenniscentrum is onderdeel van het lectoraat HAN Automotive Research. Pieter was 15 jaar Europees distribiteur van de Trikke: een lichte driewieler voor individueel vervoer in de stad, een LEV avant la lettre. In die rol reisde hij Europa door, bouwend aan een netwerk in de branche en meewerkend aan nationaal en internationaal beleid. Vanuit LEV kenniscentrum zet Pieter zijn kennis, ervaring en netwerk in voor de ontwikkeling van duurzame stedelijke mobiliteit met onderzoeksprojecten voor (lokale) overheden en bedrijven die werken aan de introductie en versteviging van LEV's in de transitie naar groene en leefbare steden.