Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Vakjury

Ruud Koornstra, juryvoorzitter

Na een carrière als televisieproducent stond Ruud Koornstra als activistisch ondernemer met zijn onderneming Tendris aan de wieg van tal van disruptieve duurzame innovaties en bedrijven. Ruud zet zich als SDG7-coördinator in voor nagenoeg gratis en duurzame energie voor iedereen. Ruud is daarnaast lid innovatieberaad (I&W en EZ) en voorzitter raad van bestuur van Smart Climate Opportunities.

Laetitia Ouillet, eRiskgroup

Laetitia werkt meer dan 20 jaar in de energiesector. Zij vertegenwoordigde energieonderzoekers aan de onderhandelingstafel elektriciteit van het klimaatakkoord waar waterstof een belangrijke rol te vervullen heeft. Zij legde eerder de fundamenten voor het EIRES instituut van de TU/e. Zij hielp Invest-NL in 2021 met een grootschalig marktonderzoek naar de stand van zaken van de waterstoftechnologie en om de potentiële vraag te ramen.

Helmie Botter, Gasunie

Helmie Botter Manager Business Development Hydrogen bij Gasunie. Vanaf 2002 heeft zij diverse werkzaamheden gedaan binnen N.V. Nederlandse Gasunie, waaronder financiële en commerciële manager functies. Sinds november 2020 is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de waterstofactiviteiten in Nederland en Duitsland.

William van Niekerk, NWBA

William van Niekerk (52) is voorzitter van de NWBA, de Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie. Hij is opgeleid aan de TU Delft en pionier en ondernemer op het gebied duurzaamheid. Na een carrière als directeur bij onder andere BAM en Alliander adviseert hij directies bij transformaties en is bij voorzitter van de RvC van verschillende grote organisaties.

Jörg Gigler, TKI Nieuw Gas

Biografie volgt...