Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

D66: Investeren in een schonere toekomst

D66: “Investeren in een schonere toekomst”

In Noorwegen is reeds ruim 50% van alle verkochte voertuigen volledig elektrisch. Daarmee zijn in Noorwegen elektrische auto's populairder dan alle andersoortig aangedreven auto’s samen. Vindt u dat Nederland ook tot de top zou moeten behoren? En wat is daar volgens uw partij - aan maatregelen - voor nodig?

„Absoluut. D66 wil investeren in een schonere toekomst. Dit betekent dat we luchtvervuiling en stikstofuitstoot aanpakken. Nederland is op dit moment één van de koplopers als het gaat om elektrisch rijden. Deze trend willen wij doorzetten. Door de overstap naar elektrisch rijden makkelijk en betaalbaar maken. Met een tijdelijke aankoopsubsidie, verlaging van de energiebelasting op laden en garanties op de batterijen van tweedehands auto’s.”

“D66 zet zich er voor in dat vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht in de showrooms. Voor nieuwe auto’s willen we een strengere Europese uitstootnorm. Ook investeren we bijvoorbeeld in laadpalen en borden langs de snelweg voor laadstations. Zo maken we elektrisch rijden aantrekkelijk, zorgen we voor schonere lucht en pakken we de klimaatcrisis aan.”