Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2020

54events stelt Zero Emission | Ecomobiel uit naar 2021

Beursorganisator 54events heeft vanwege de gevolgen van de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus haar vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, Vakbeurs Energie, PREFAB, Industrial Heat & Power, RENOVATIE en MONUMENT uitgesteld naar 2021. De volgende editie van Zero Emission | Ecomobiel vindt daarmee plaats van 12 t/m 14 oktober 2021.

Lees meer...

Beursbezoekers onderstrepen belang vakbeurzen

In het kader van de Nationale Energie Week, die plaatsvindt in de tweede week van oktober, onderzocht beursorganisator 54events de stemming onder potentiële beursbezoekers. Maar liefst 1.627 respondenten gaven hun mening. Daarvan gaf 82% aan in oktober graag voor een bezoek naar de Brabanthallen te komen, als dit van overheidswege is toegestaan.

Lees meer...

Webasto wil globale top-3-speler worden

In 2017 stond Webasto voor het eerst op Zero Emission | Ecomobiel. Sindsdien is het een vast waarde. ‘Wij vinden het gewoonweg belangrijk om erbij te zijn - onze producten te tonen, relaties op te doen en te leren’, aldus Hans Marsman, Sales Business Development Manager EV Charging. ‘Nederland is een gidsland in e-mobility en op de beurs ontmoeten we dé belangrijke spelers.’ 

Lees meer...

ElaadNL weer partner Gemeentedag Energietransitie

In 2030 moet ons land zo’n 1,8 miljoen elektrische auto’s en 1,7 miljoen laadpalen tellen. Het kennis- en innovatiecentrum ElaadNL van de Nederlandse netbeheerders wil die transitie mede mogelijk maken. Rutger de Croon, manager marktontwikkeling: ‘Zero Emission | Ecomobiel biedt voor ons een mooi podium, onder andere met de Nationale Agenda Laadinfrastructuur als leidraad, om daarover van gedachten te wisselen met lokale en regionale beleidsmakers.’ 

Lees meer...

AllesOverWaterstof op ZE | EM

Het H2 Paviljoen op Zero Emission | Ecomobiel krijgt steeds meer gestalte. Dit jaar treedt AllesOverWaterstof toe als een van de nieuwe partners. Het bedrijf geeft er diverse belevingsworkshops en verzorgd de lezing ‘Waterstof in de mobiliteitssector’. Die sessies zijn volgens Erwin Geurts ook bijzonder relevant voor de deelnemers en bezoekers van de buurevenementen zoals de Vakbeurs Energie. 

Lees meer...

Nancy Kabalt nieuwe voorzitter FET

Nancy Kabalt werd begin dit jaar benoemd tot de nieuwe voorzitter van het Formule E-Team (FET). Wij vroegen haar naar de inzet voor de toekomst. ‘De grote uitdaging ligt in het veroveren van de consumentenmarkt. Subsidiëren helpt daarbij, maar is niet genoeg. Een van de belangrijke voorwaarden is het wegnemen van állerhande misverstanden die het gevolg zijn van tegenstrijdige of ontbrekende informatie. Als je het hebt ervaren, zul je ontdekken dat elektrisch rijden comfortabeler is en tegelijkertijd schoner en betaalbaarder.’ 

Lees meer...

Toogethr biedt handvaten voor ‘het nieuwe normaal’

Toogethr neemt op 6,7 en 8 oktober voor het eerst deel aan Zero Emission Ecomobiel. Daar toont het bedrijf onder andere zijn slimme oplossingen voor ‘ridesharing’ en het managen van parkeerruimte. Diezelfde toepassingen bieden werkgevers additionele voordelen zolang er nog geen vaccin tegen het coronavirus is, en wel als instrument voor social responsibilittijdens het woon-werkverkeer. 

Lees meer...

Babboe Pro showt cargo-bakfietsen op ZE|EM

Babboe is een ‘household name’ in de consumentenmarkt. Het bedrijf maakt sinds 3 jaar ook bakfietsen voor goederenvervoer. Om een stevige positie te verwerven in die internationale groeimark professionaliseert het snel door. De ontwikkelactiviteiten werden ondergebracht in een aparte organisatie. Begin dit jaar lanceerde het bovendien een nieuwe merknaam voor dit segment: Babboe Pro.

Lees meer...

Ruben Vrijhoef slaat brug RENOVATIE en ZE|EM

Ruben Vrijhoef is lector Building Future Cities aan de Hogeschool Utrecht. Op 7 oktober is hij inleider van het seminar (Bouw)logistiek in renovatieprojecten op RENOVATIE. Vrijhoef nodigt de deelnemers en bezoekers van overbuur Zero Emission Ecomobiel harte uit de oversteek te maken en kennis te nemen van de ontwikkelingen op dit gebied. Die zijn deels ook bijzonder relevant voor hen. De bouw is immers de bedrijfstak met de grootste CO2-uitstoot door vervoer en materieel, en de renovatiemarkt is het grootste marktsegment van de bouw.

Lees meer...

Powerdale stapt in Nederlandse laadmarkt

Powerdale ontwikkelt oplossingen voor e-mobility en energiebeheer, voor bedrijven en particulieren. In België en Luxenburg is het bedrijf inmiddels een gevestigde naam. Nu heeft het zijn pijlen gericht op de noorderburen. Dat onderstreept het op 6, 7 en 8 oktober op Zero Emission | Ecomobiel waar het zich presenteert aan potentiële Nederlandse partners en eindklanten.

Lees meer...

Battery Day 2020 in het teken van veiligheid

Een ontmoeting van alle majeure spelers en geïnteresseerden in batterijtechnologie en -toepassingen in de Nederlandse mobiliteitssector. Dat is de Battery Day van RAI Automotive Industries NL. Dit jaar is - naar aanleiding van incidenten en het verschijnen van de Circulaire Risicobeheersing Lithium-ion Energiedragers gekozen voor een bijzonder actueel thema: veiligheid en risicobeheersing.

Lees meer...

UMS presenteert nieuwste elektrische personenbus

Urban Mobility Systems opereert onder de radar van het grote publiek. Toch rijden de elektrische busjes van de OEM al in een flink aantal door steden in Nederland en de rest van de wereld. Die zijn allemaal uitgerust met veiligheidstechnologie van Bender. Dat geldt dan ook voor de UMS Vision die tijdens Zero Emission | Ecomobiel voor het eerst voor het grote publiek te zien is.

Lees meer...

Zero Emission | Ecomobiel krijgt gezelschap van RENOVATIE en MONUMENT

Zero Emission | Ecomobiel, Vakbeurs Energie en de vakbeurzen PREFAB en Industrial Heat & Power krijgen gezelschap van de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT, die vandaag door 54events werden verzet naar dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober.

Lees meer...

Eerste Regis Epic0 op Nederlands kenteken

De toekomstige stadsdistributie vraagt om een multimodus in elektrische voertuigen. Rolling the City sorteert voor en introduceert een nieuw LEV. 

Lees meer...

AirQon legt festivals aan de elektrische auto

Een groot deel van de evenementenstroom wordt opgewekt met dieselgeneratoren terwijl er nu al duurzame verdienmodellen voor gemeentes zijn. 

Lees meer...

Productie E-Trucks Europe in de lift

De waterstof EV-trucks van E-Trucks Europe mogen sinds vorig jaar in heel Europa op kenteken worden gezet. De weg is daarmee vrij voor verdere groei. 

Lees meer...

De toekomst van e-vrachtverkeer in de stad

Natuur & Milieu schetst de uitdagingen en oplossingen voor laadinfrastructuur voor elektrisch vrachtverkeer in de stad. 

Lees meer...

Maxem Energy Solutions weer op ZE | EM

Het gebrek aan prijstransparantie en interoperabiliteit op de laadmarkt is niet houdbaar. Maxem brengt een innovatieve oplossing voor dit probleem. 

Lees meer...