Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2020

Truckland Zero - Maxus eDELIVER 3

Bij Truckland kijken we altijd naar innovatieve mogelijkheden die aansluiten bij uw wensen. Sinds 2008 leveren we al elektrische bedrijfswagens. Al onze expertise is gebundeld onder het label Truckland Zero. Welke vragen u ook heeft, Truckland Zero is uw kennispartner op het gebied van alternatieve aandrijving in bedrijfswagens.

Lees meer...

MAN eTGE - Dé MAN voor de stad

Met de eTGE rijdt u geluidloos en zonder schadelijke uitstoot. De eTGE levert daardoor een belangrijke bijdrage aan een gezond en leefbaar stadsklimaat. En biedt dé oplossing aan de veranderende behoeften aan het stadsverkeer en stedelijke logistiek.

Lees meer...

TRENS - Solar Trains in duurzame stadsdistributie

TRENS Solar Trains ontwikkelt en produceert in eigen beheer elektrische voertuigen voor vele duurzame mobiliteitsoplossingen in en om binnensteden.

Lees meer...

Seval e Cargo - Duurzame stadsbevoorrading

Seval e Cargo is de Nederlandse importeur van de Sevic Cargo 500, dit is een 100% elektrisch bestelvoertuig dat ontwikkeld is voor stadsdistributie.

Lees meer...

Paxter - LEV verandert het straatbeeld in binnensteden

In steeds meer binnensteden zijn traditionele brandstof voertuigen niet meer welkom. Bovendien worden steden steeds drukker en voller. Dit betekent dat er aanpassingen moeten worden gedaan binnen de stadslogistiek.

Lees meer...

CargoBee - Wendbaar, duurzaam en voordelig

Eerst was er de benzine-versie van de CargoBee, we zijn er gaandeweg van overtuigd geraakt dat het elektrisch moest worden. Naar onze mening zijn kleine elektrische transportvoertuigen in de toekomst onmisbaar voor de oude drukke binnensteden in Nederland.

Lees meer...

Babboe - Slimmer, sneller en schoner door de stad

We zeggen dag tegen diesel busjes en gaan op zoek naar elektrische bestelbusjes. Maar is een elektrische vrachtfiets niet een veel slimmer oplossing?

Lees meer...

Het Bestelauto e-VANt: alles wat je moet weten over de elektrische bestelauto

Bestelauto, het vakblad voor kleintransport, organiseert op woensdag 3 februari, van 19:00 tot 21:00 uur het allereerste Bestelauto e-VANt, een online event rond de elektrische bestelauto.

Lees meer...

Online evenement Logistiek 010 op 9 december

Graag nodigt Logistiek 010 u uit voor haar online evenement op woensdag 9 december 2020, van 15.30 uur tot 17.00 uur. Een niet te missen event als u goederen vervoert of laat vervoeren in Rotterdam.

Lees meer...

Primeur in Nederland: Toyota PROACE Electric

Toyota is in Nederland gestart met de levering van de PROACE Electric. Deze is verkrijgbaar met de keuze uit twee krachtige batterijpakketten.

Lees meer...

FUSO heeft de elektrische eCanter verbeterd

Op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren en feedback van klanten heeft FUSO de eCanter op meerdere punten verbeterd.

Lees meer...

Goupil elektrische voertuigen – de ‘line-up’

De Goupil G2 is ideaal voor groenonderhoud, industrie, sportterreinen, campings en vakantie- en recreatieparken. Maar is ook prima inzetbaar voor stadsdistributie.

Lees meer...

ZES25 wil meer ambitie voor ZE-stadslogistiek

150 ondernemers van ZES25 vinden dat de uitvoeringsplannen van het klimaatakkoord voor schone stadslogistiek te traag gaan. Doe mee voor meer daadkracht.

Lees meer...

Carver: toekomstbestendige stadslogistiek

Voor 2025 willen meer dan 40 binnensteden in Nederland emissievrij zijn. Dat betekent geen vrachtwagens, busjes of bestelauto’s meer op benzine of diesel.

Lees meer...

Kabinet komt ondernemers tegemoet bij overstap naar schone bestelbus of vrachtwagen

Gemeenten krijgen vanaf 2025 de mogelijkheid om gebieden in te stellen waar op termijn alleen nog bestelbussen en vrachtwagens komen die rijden zonder uitlaatgassen. 

Lees meer...

Audi e-tron 50 quattro: terug van (kort) weggeweest

Vanwege de grote populariteit van de 100% elektrisch aangedreven modellen waren de e-tron 50 quattro en Audi e-tron Sportback 50 quattro tijdelijk uitverkocht.  

Lees meer...

Eerste elektrische SUV van Volkswagen

Het elektro-offensief van Volkswagen krijgt extra vaart met de introductie van de ID.4, die op het MEB-platform staat dat VW voor e-cars ontwikkelde.

Lees meer...

Citroën ë-C4 - 100% ëlectric

De Nieuwe Citroën ë-C4 - 100% ëlectric is na de C5 Aircross SUV Hybrid en de ë-Jumpy de derde vertegenwoordiger van het elektrische offensief van Citroën.

Lees meer...

Porsche Taycan: nog snellere acceleratie, nog meer laadgemak

Porsche voert in oktober tal van innovaties door voor de Taycan. De nieuwe Plug & Charge-functie maakt opladen en betalen mogelijk zonder kaart of app.

Lees meer...

Hyundai: koploper in groene mobiliteit

Hyundai loopt voorop met de ontwikkeling van geëlektrificeerde auto’s zoals de emissievrije KONA Electric en de IONIQ Electric.

Lees meer...

Mirai: waterstofauto verder verbeterd

Begin 2021 volgt het zoveelste bewijs dat de Japanse autoreus Toyota schone mobiliteit hoog heeft zitten. 100% elektrisch zonder te hoeven laden.

Lees meer...

UX300e Electric is 100% elektrisch

Lexus is groot geworden met elektrificatie van zijn modellen. Een 100% elektrisch model ontbrak echter nog. Tot nu.

Lees meer...

MG levert de bereikbare elektrische auto

Het van oorsprong Britse automerk MG is weer terug op Nederlandse bodem, volledig vernieuwd, opgefrist en geëlektrificeerd.

Lees meer...

Polestar accelereert in Nederland

Het elektrische performance merk uit Zweden heeft deze zomer niet alleen de gewilde Polestar 2 gelanceerd, maar ook 4 Spaces geopend.

Lees meer...

CILOLAB onderzoekt schaalbaarheid nieuwe stadslogistieke concepten

In 2025 moeten in 30 tot 40 grotere gemeentes zero emissiezones voor stadslogistiek zijn ingevoerd. In living lab CILOLAB werken bedrijfsleven, gemeenten en kennisinstellingen samen aan doorbraken voor schone én slimme stadslogistiek.

Lees meer...

Powerdale ontwikkelt slimme residentiële lader

Het Belgische Powerdale ontwikkelde een slimme residentiële lader en laadplein met pinterminal. ADVERTORIAL

Lees meer...

Hoe zorg je ervoor dat je groene energie laadt in je elektrische auto?

Door je elektrische auto op te laden met groene stroom, rijd je nog duurzamer, maar in hoeverre is dat mogelijk in Nederland?

Lees meer...

Goupil kondigt de nieuwe G6 aan

De nieuwe Goupil G6, de 100% elektrische bedrijfswagen welke eind 2019 in première ging op de Solutrans-vakbeurs in Lyon, is sinds 1 juli te bestellen.

Lees meer...

54events stelt Zero Emission | Ecomobiel uit naar 2021

Beursorganisator 54events heeft vanwege de gevolgen van de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus haar vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, Vakbeurs Energie, PREFAB, Industrial Heat & Power, RENOVATIE en MONUMENT uitgesteld naar 2021. De volgende editie van Zero Emission | Ecomobiel vindt daarmee plaats van 12 t/m 14 oktober 2021.

Lees meer...

Beursbezoekers onderstrepen belang vakbeurzen

In het kader van de Nationale Energie Week, die plaatsvindt in de tweede week van oktober, onderzocht beursorganisator 54events de stemming onder potentiële beursbezoekers. Maar liefst 1.627 respondenten gaven hun mening. Daarvan gaf 82% aan in oktober graag voor een bezoek naar de Brabanthallen te komen, als dit van overheidswege is toegestaan.

Lees meer...

Webasto wil globale top-3-speler worden

In 2017 stond Webasto voor het eerst op Zero Emission | Ecomobiel. Sindsdien is het een vast waarde. ‘Wij vinden het gewoonweg belangrijk om erbij te zijn - onze producten te tonen, relaties op te doen en te leren’, aldus Hans Marsman, Sales Business Development Manager EV Charging. ‘Nederland is een gidsland in e-mobility en op de beurs ontmoeten we dé belangrijke spelers.’ 

Lees meer...

ElaadNL weer partner Gemeentedag Energietransitie

In 2030 moet ons land zo’n 1,8 miljoen elektrische auto’s en 1,7 miljoen laadpalen tellen. Het kennis- en innovatiecentrum ElaadNL van de Nederlandse netbeheerders wil die transitie mede mogelijk maken. Rutger de Croon, manager marktontwikkeling: ‘Zero Emission | Ecomobiel biedt voor ons een mooi podium, onder andere met de Nationale Agenda Laadinfrastructuur als leidraad, om daarover van gedachten te wisselen met lokale en regionale beleidsmakers.’ 

Lees meer...

AllesOverWaterstof op ZE | EM

Het H2 Paviljoen op Zero Emission | Ecomobiel krijgt steeds meer gestalte. Dit jaar treedt AllesOverWaterstof toe als een van de nieuwe partners. Het bedrijf geeft er diverse belevingsworkshops en verzorgd de lezing ‘Waterstof in de mobiliteitssector’. Die sessies zijn volgens Erwin Geurts ook bijzonder relevant voor de deelnemers en bezoekers van de buurevenementen zoals de Vakbeurs Energie. 

Lees meer...

Nancy Kabalt nieuwe voorzitter FET

Nancy Kabalt werd begin dit jaar benoemd tot de nieuwe voorzitter van het Formule E-Team (FET). Wij vroegen haar naar de inzet voor de toekomst. ‘De grote uitdaging ligt in het veroveren van de consumentenmarkt. Subsidiëren helpt daarbij, maar is niet genoeg. Een van de belangrijke voorwaarden is het wegnemen van állerhande misverstanden die het gevolg zijn van tegenstrijdige of ontbrekende informatie. Als je het hebt ervaren, zul je ontdekken dat elektrisch rijden comfortabeler is en tegelijkertijd schoner en betaalbaarder.’ 

Lees meer...

Toogethr biedt handvaten voor ‘het nieuwe normaal’

Toogethr neemt op 6,7 en 8 oktober voor het eerst deel aan Zero Emission Ecomobiel. Daar toont het bedrijf onder andere zijn slimme oplossingen voor ‘ridesharing’ en het managen van parkeerruimte. Diezelfde toepassingen bieden werkgevers additionele voordelen zolang er nog geen vaccin tegen het coronavirus is, en wel als instrument voor social responsibilittijdens het woon-werkverkeer. 

Lees meer...

Babboe Pro showt cargo-bakfietsen op ZE|EM

Babboe is een ‘household name’ in de consumentenmarkt. Het bedrijf maakt sinds 3 jaar ook bakfietsen voor goederenvervoer. Om een stevige positie te verwerven in die internationale groeimark professionaliseert het snel door. De ontwikkelactiviteiten werden ondergebracht in een aparte organisatie. Begin dit jaar lanceerde het bovendien een nieuwe merknaam voor dit segment: Babboe Pro.

Lees meer...

Ruben Vrijhoef slaat brug RENOVATIE en ZE|EM

Ruben Vrijhoef is lector Building Future Cities aan de Hogeschool Utrecht. Op 7 oktober is hij inleider van het seminar (Bouw)logistiek in renovatieprojecten op RENOVATIE. Vrijhoef nodigt de deelnemers en bezoekers van overbuur Zero Emission Ecomobiel harte uit de oversteek te maken en kennis te nemen van de ontwikkelingen op dit gebied. Die zijn deels ook bijzonder relevant voor hen. De bouw is immers de bedrijfstak met de grootste CO2-uitstoot door vervoer en materieel, en de renovatiemarkt is het grootste marktsegment van de bouw.

Lees meer...

Powerdale stapt in Nederlandse laadmarkt

Powerdale ontwikkelt oplossingen voor e-mobility en energiebeheer, voor bedrijven en particulieren. In België en Luxenburg is het bedrijf inmiddels een gevestigde naam. Nu heeft het zijn pijlen gericht op de noorderburen. Dat onderstreept het op 6, 7 en 8 oktober op Zero Emission | Ecomobiel waar het zich presenteert aan potentiële Nederlandse partners en eindklanten.

Lees meer...

Battery Day 2020 in het teken van veiligheid

Een ontmoeting van alle majeure spelers en geïnteresseerden in batterijtechnologie en -toepassingen in de Nederlandse mobiliteitssector. Dat is de Battery Day van RAI Automotive Industries NL. Dit jaar is - naar aanleiding van incidenten en het verschijnen van de Circulaire Risicobeheersing Lithium-ion Energiedragers gekozen voor een bijzonder actueel thema: veiligheid en risicobeheersing.

Lees meer...

UMS presenteert nieuwste elektrische personenbus

Urban Mobility Systems opereert onder de radar van het grote publiek. Toch rijden de elektrische busjes van de OEM al in een flink aantal door steden in Nederland en de rest van de wereld. Die zijn allemaal uitgerust met veiligheidstechnologie van Bender. Dat geldt dan ook voor de UMS Vision die tijdens Zero Emission | Ecomobiel voor het eerst voor het grote publiek te zien is.

Lees meer...

Zero Emission | Ecomobiel krijgt gezelschap van RENOVATIE en MONUMENT

Zero Emission | Ecomobiel, Vakbeurs Energie en de vakbeurzen PREFAB en Industrial Heat & Power krijgen gezelschap van de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT, die vandaag door 54events werden verzet naar dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober.

Lees meer...

Eerste Regis Epic0 op Nederlands kenteken

De toekomstige stadsdistributie vraagt om een multimodus in elektrische voertuigen. Rolling the City sorteert voor en introduceert een nieuw LEV. 

Lees meer...

AirQon legt festivals aan de elektrische auto

Een groot deel van de evenementenstroom wordt opgewekt met dieselgeneratoren terwijl er nu al duurzame verdienmodellen voor gemeentes zijn. 

Lees meer...

Productie E-Trucks Europe in de lift

De waterstof EV-trucks van E-Trucks Europe mogen sinds vorig jaar in heel Europa op kenteken worden gezet. De weg is daarmee vrij voor verdere groei. 

Lees meer...

De toekomst van e-vrachtverkeer in de stad

Natuur & Milieu schetst de uitdagingen en oplossingen voor laadinfrastructuur voor elektrisch vrachtverkeer in de stad. 

Lees meer...

Maxem Energy Solutions weer op ZE | EM

Het gebrek aan prijstransparantie en interoperabiliteit op de laadmarkt is niet houdbaar. Maxem brengt een innovatieve oplossing voor dit probleem. 

Lees meer...