Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2024

TLN: harmonisatie ZE-zones belangrijk

Bestuursvoorzitter Elisabeth Post sprak op 19 juni samen met andere brancheorganisaties tijdens het rondetafelgesprek zero-emissiezones met Tweede Kamerleden van BBB, NSC, PVV, VVD en GroenLinks-PvdA.

Lees meer...

Zware e-besteller: toch langer met B-rijbewijs

Bestuurders van elektrische bedrijfswagens met een voertuiggewicht van tussen de 3.500 en 4.250 kilo mogen een jaar langer doorrijden met een B-rijbewijs.

Lees meer...

Laadpalen met accu komen naar Nederland

Het Duitse Jolt Energy zet snelladers met een vermogen van 300 kilowatt neer op plekken waar de stroombehoefte eigenlijk te groot is om dat te kunnen doen. Met een accu.

Lees meer...

Exposant uitgelicht: Sortimo bedrijfswageninrichting

Organisatie en orde zijn de sleutelwoorden voor laadruimtes van bedrijfswagens: elke onnodige kilo en elk stuk niet gebruikte laadcapaciteit kosten geld en onnodige uitstoot of een lagere actieradius.

Lees meer...

'Het is echt alle hens aan dek'

Het was een aanbesteding van hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden die voor GMB, Heijmans en de Vries & van de Wiel de aanleiding gaf tot het oprichten van het Netwerk Emissieloos Infra.

Lees meer...

Special Stadslogistiek - Michael Lok (HopOn): 'Aan de vooravond van een transitie'

HopOn is een licht elektrisch voertuig voor last-mile-leveringen en is uitermate geschikt voor logistieke doeleinden. We spraken eigenaar Michael Lok.

Lees meer...

Special Stadslogistiek - Hein van Boxtel (Bossche BouwHub) 'Een logische stap"

Aan de rand van de binnenstad van Den Bosch ontwikkelde Van Boxtel Groep samen SMART HUB Logistics een logistiek knooppunt waar bouwstromen van verschillende toeleveranciers samenkomen.

Lees meer...

Special Stadslogistiek - Arjan Winkelman (Van Mossel): 'Ons advies: begin klein'

“Stadslogistiek is enorm in ontwikkeling. Dat heeft alles te maken met de tientallen zero- emissiezones waar vanaf 1 januari brandstofmotoren geweerd worden. Als mobiliteitspartner pakken wij de handschoen op en zijn we op alle denkbare gebieden van betekenis,”

Lees meer...

Special Stadslogistiek - Anne-Marie Nelck (TLN): ‘Hersenkrakers’

TLN buigt zich al meer dan een decennium over het thema stedelijke bevoorrading. De vereniging was bovendien -getuige de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek- vanaf het begin betrokken bij het onderwerp zero emissie. Over de uitdagingen rondom de stadslogistiek van nu.

Lees meer...

'Smart charging is nog maar het begin'

Auke Hoekstra is programmadirecteur bij de TU Eindhoven en medeoprichter van Zenmo. Hij bejubelt de mogelijkheden van de elektrische auto, 'batterij op wieltjes'.

Lees meer...

‘Het begint met slim omgaan met de capaciteit die wél beschikbaar is’

Netcongestie zorgt voor steeds grotere maatschappelijke uitdagingen: zo’n zesduizend ondernemers die staan te trappelen om te verduurzamen, staan inmiddels op de wachtlijst.

Lees meer...

Vastgoed upgraden en biobased bouwen centraal op vakbeurzen in mei

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn daar er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.

Lees meer...

Peter den Biesen (Chargit): 'Slim laden gaat over sturen op capaciteit en kosten'

Wat slim laden betreft, ziet oprichter van Chargit Peter den Biesen twee opties. “Of je creëert inzicht in de capaciteit en stuurt daarop, of je doet dat op basis van kosten.'

Lees meer...

AanZET-subsidie nu al groot succes

Op dag 1 van de inschrijving voor de aanschafsubsidie voor zero-emissietrucks kwamen al meer dan 400 aanvragen binnen.

Lees meer...

“Johnny, wat zeg je nou? Een tussenjaar voor de e-truck?"

"Het ligt eraan wat je een tussenjaar noemt. Ik denk nog steeds dat het aantal registraties van elektrische vrachtwagens een stuk hoger zal liggen dan in 2023. Toch zie ik een tussenjaar aankomen."

Lees meer...

Sharon van Beek: Uitvinden welke voertuigen en technologie bij jouw behoeften passen: nu is het moment.

Sharon van Beek is key account manager bij exposant Quantron, een bedrijf dat in een gat sprong waarvan niemand wist dat het er was.

Lees meer...

Nico van der Klugt: De stad bevoorraden doe je met een elektrische vrachtwagen.

“Onze primaire focus ligt sinds de marktgang op 100% elektrische stadsdistributie. Met onze trucks worden al diverse kleine én grote winkeliers bevoorraad”, aldus Nico van der Klugt, press & corporate communications officer.

Lees meer...

Denk mee over nieuwe subsidieregeling publieke laadinfrastructuur

De internetconsultatie van de SPULA is gestart. Belanghebbenden en belangstellenden kunnen meedenken en reageren op deze nieuwe regeling. Dit kan tot en met 17 maart 2024.

Lees meer...

Onderzoekers Nyenrode: Verduurzamen logistiek vraagt meer regels

Méér regels en een actievere rol van de overheid zijn nodig om logistieke ketens grondig te verduurzamen. Dat bepleiten drie hoogleraren van de Nyenrode Business Universiteit.

Lees meer...

Versnelling groei elektrische auto’s na 2030 verwacht

Naast de nieuwste prognoses voor de groei van elektrische auto’s is er ook aandacht voor de verwachte benodigde laadinfrastructuur en stroomvraag in Nederland.

Lees meer...

Schotpoort krijgt semipubliek snellaadpunt

Dat realiseren was niet eenvoudig, maar een logistiek makelaar van de Provincie Gelderland bood hulp. Binnenkort is er een snellaadpunt met zonne-energie en een batterij.

Lees meer...

Bij Van Dyck slapen ze met één oog open

Van Dyck Nederland is importeur en verdeler van machines voor tuin en park, land- en bosbouw en voor wegenonderhoud. We spraken salesmanager Marc Kipperman. “Wij zijn begonnen in het groen. Van een kleine loopmaaier zijn we inmiddels uitgegroeid tot leverancier van professionele zero emission utility voertuigen, onder meer van Alke.”

Lees meer...

Bijna 10.000 elektrische bestelauto’s verkocht in 2023

De verkoop van bestelauto’s in Nederland zit weer in de lift. Waar er in 2022 63.435 bestelwagens werden geregistreerd op kenteken, waren dit er in 2023 68.902.

Lees meer...

Groei remt af, 'maar toekomst automarkt is onvermijdelijk elektrisch'

Tien miljoen elektrische auto's en ruim vier miljoen laadpunten: dat zou zomaar het Nederlandse wagenpark kunnen zijn in 2050, zegt kenniscentrum ElaadNL.

Lees meer...

Daimler Truck presenteert snellere en goedkopere manier van vloeibaar waterstof tanken

Daimler Truck en Linde Engineering hebben met een innovatief sLH2-proces gezamenlijk een nieuwe stap gezet op weg naar emissievrij transport met waterstof.

Lees meer...

“Zuinig omgaan met de beschikbare energie is altijd een goed idee. Ongeacht welke energiebron je gebruikt.”

“De kernwaarden van Volvo Trucks zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu. Je kunt wel stellen dat we pioniers zijn,” vertelt Jan Schouten. "We geloven in een duurzame toekomst voor de transportindustrie. En onze trucks, services en activiteiten blijven hierin de weg leiden.”

Lees meer...

“Na 2040 zal naar verwachting bijna geen dieseltruck worden verkocht.”

Vraag je programmamanager terugsluis vrachtwagenheffing van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) Jochem Sprenger naar de Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) en aanverwante subsidieregelingen, dan krijg je alle gewenste informatie én maak je direct kennis met de bevlogenheid van deze expert.

Lees meer...