Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2024

AanZET-subsidie nu al groot succes

Op dag 1 van de inschrijving voor de aanschafsubsidie voor zero-emissietrucks kwamen al meer dan 400 aanvragen binnen.

Lees meer...

“Johnny, wat zeg je nou? Een tussenjaar voor de e-truck?"

"Het ligt eraan wat je een tussenjaar noemt. Ik denk nog steeds dat het aantal registraties van elektrische vrachtwagens een stuk hoger zal liggen dan in 2023. Toch zie ik een tussenjaar aankomen."

Lees meer...

Sharon van Beek: Uitvinden welke voertuigen en technologie bij jouw behoeften passen: nu is het moment.

Sharon van Beek is key account manager bij exposant Quantron, een bedrijf dat in een gat sprong waarvan niemand wist dat het er was.

Lees meer...

Nico van der Klugt: De stad bevoorraden doe je met een elektrische vrachtwagen.

“Onze primaire focus ligt sinds de marktgang op 100% elektrische stadsdistributie. Met onze trucks worden al diverse kleine én grote winkeliers bevoorraad”, aldus Nico van der Klugt, press & corporate communications officer.

Lees meer...

Denk mee over nieuwe subsidieregeling publieke laadinfrastructuur

De internetconsultatie van de SPULA is gestart. Belanghebbenden en belangstellenden kunnen meedenken en reageren op deze nieuwe regeling. Dit kan tot en met 17 maart 2024.

Lees meer...

Onderzoekers Nyenrode: Verduurzamen logistiek vraagt meer regels

Méér regels en een actievere rol van de overheid zijn nodig om logistieke ketens grondig te verduurzamen. Dat bepleiten drie hoogleraren van de Nyenrode Business Universiteit.

Lees meer...

Versnelling groei elektrische auto’s na 2030 verwacht

Naast de nieuwste prognoses voor de groei van elektrische auto’s is er ook aandacht voor de verwachte benodigde laadinfrastructuur en stroomvraag in Nederland.

Lees meer...

Schotpoort krijgt semipubliek snellaadpunt

Dat realiseren was niet eenvoudig, maar een logistiek makelaar van de Provincie Gelderland bood hulp. Binnenkort is er een snellaadpunt met zonne-energie en een batterij.

Lees meer...

Bij Van Dyck slapen ze met één oog open

Van Dyck Nederland is importeur en verdeler van machines voor tuin en park, land- en bosbouw en voor wegenonderhoud. We spraken salesmanager Marc Kipperman. “Wij zijn begonnen in het groen. Van een kleine loopmaaier zijn we inmiddels uitgegroeid tot leverancier van professionele zero emission utility voertuigen, onder meer van Alke.”

Lees meer...

Bijna 10.000 elektrische bestelauto’s verkocht in 2023

De verkoop van bestelauto’s in Nederland zit weer in de lift. Waar er in 2022 63.435 bestelwagens werden geregistreerd op kenteken, waren dit er in 2023 68.902.

Lees meer...

Groei remt af, 'maar toekomst automarkt is onvermijdelijk elektrisch'

Tien miljoen elektrische auto's en ruim vier miljoen laadpunten: dat zou zomaar het Nederlandse wagenpark kunnen zijn in 2050, zegt kenniscentrum ElaadNL.

Lees meer...

Daimler Truck presenteert snellere en goedkopere manier van vloeibaar waterstof tanken

Daimler Truck en Linde Engineering hebben met een innovatief sLH2-proces gezamenlijk een nieuwe stap gezet op weg naar emissievrij transport met waterstof.

Lees meer...

“Zuinig omgaan met de beschikbare energie is altijd een goed idee. Ongeacht welke energiebron je gebruikt.”

“De kernwaarden van Volvo Trucks zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu. Je kunt wel stellen dat we pioniers zijn,” vertelt Jan Schouten. "We geloven in een duurzame toekomst voor de transportindustrie. En onze trucks, services en activiteiten blijven hierin de weg leiden.”

Lees meer...

“Na 2040 zal naar verwachting bijna geen dieseltruck worden verkocht.”

Vraag je programmamanager terugsluis vrachtwagenheffing van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) Jochem Sprenger naar de Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) en aanverwante subsidieregelingen, dan krijg je alle gewenste informatie én maak je direct kennis met de bevlogenheid van deze expert.

Lees meer...