Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2022

Praktische handvatten bij depotladen

Wat komt er allemaal kijken bij de realisatie van zwaardere laadinfrastructuur voor depotladen, specifiek bedoeld voor elektrische vrachtwagens?

Lees meer...

Koning opent internationaal testcentrum voor elektrische voertuigen

Koning Willem-Alexander opent woensdagochtend 8 juni in Arnhem het ElaadNL Testlab voor elektrische voertuigen en de bijbehorende laadinfrastructuur.

Lees meer...

‘Einde aan laadpaalstress dankzij nieuwe EV-technologie’

DENSO bedacht een systeem dat het mogelijk maakt dat EV’s niet meer hoeven te stoppen om op te laden. Dat kan door gebruik te maken van dynamische draadloze energieoverdracht.

Lees meer...

‘Kansen voor Nederlandse voertuigen op zonne-energie’

Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat ziet “kansen in Nederland voor zogenoemde zonneauto’s”.

Lees meer...

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch – eindelijk – weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren inmiddels uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 2 voortekenen zijn goed: een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

Gratis LIVE talkshow op 21 april: 'E-trucks in de praktijk'

Met de huidige brandstofprijzen loont het al snel om over te stappen op elektrisch aangedreven transport. Maar is de markt er al wel klaar voor? Op donderdag 21 april vragen we het aan onze tafelgasten; allen uiteraard deskundig op dit vlak.

Lees meer...

‘Wacht niet met elektrisch rijden’

Op 10 februari ontving moderator Rogier Elshout vier gasten om te praten over netcongestie en de mogelijkheid om op piekmomenten met elektrische voertuigen stroom terug te leveren aan het net.

Lees meer...

‘Onevenwichtige groei aantal laadpalen’

De groei van het aantal laadpalen in Nederland is onevenwichtig: het aantal palen op privéterreinen stijgt harder dan in de publieke ruimte. Dat kost installateurs geld.

Lees meer...

De transitie naar zero-emission vrachtwagens is begonnen!

Geen beter jaar dan 2022 om naar Zero Emission | Ecomobiel te komen. Dit jaar zal er veel meer aandacht zijn voor de zware jongens. Juist, de vrachtwagens. Want het valt niet meer te ontkennen: ook de vrachtwagens zijn begonnen aan hun transitie naar elektrische aandrijvingen.

Lees meer...

Mobility Meet-Up: Resourcefully, AECL en Flexpower

Hugo Niesing deed in Spanje al ervaring op met het zo effectief mogelijk gebruiken van zonne-energie door met trackers de baan van de zon te volgen.

Lees meer...

Mobility Meet-Up: We Drive Solar en Smart Solar Charging

Robin Berg: “Om te kunnen opschalen, moet techniek op grote schaal beschikbaar komen en wetgeving helder zijn - denk aan de dubbele belasting.

Lees meer...

‘V2G is heel belangrijk om elektrisch rijden naar een volgend level te brengen’

In meerdere steden vinden proefprojecten plaats waar elektrische auto’s worden gebruikt als batterij. Hebben die zogenoemde Vehicle to Grid-projecten genoeg potentie om ons overvolle stroomnet te ontlasten? Daarover gaat de volgende gratis Mobility Meet-Up, op donderdag 10 februari. Drie deelnemers geven een voorschot.

Lees meer...