Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

VVD: Inzetten voor steeds duurzamer vervoer

VVD: “Inzetten voor steeds duurzamer vervoer”

In Noorwegen is reeds ruim 50% van alle verkochte voertuigen volledig elektrisch. Daarmee zijn in Noorwegen elektrische auto's populairder dan alle andersoortig aangedreven auto’s samen. Vindt u dat Nederland ook tot de top zou moeten behoren? En wat is daar volgens uw partij - aan maatregelen - voor nodig?

“De VVD zet zich in voor steeds duurzamer vervoer. Elektrisch vervoer wordt steeds populairder en de VVD vindt het van belang dat iedereen hier op een betaalbare manier gebruik van moet kunnen maken.”

“Op dit moment is een elektrische auto voor veel Nederlanders nog onbetaalbaar. Subsidies voor de aanschaf van een elektrisch voertuig moeten zo worden vormgegeven dat ze op de juiste plek terechtkomen. Niet bij de mensen die de auto toch al makkelijk kunnen betalen, maar juist de mensen waarbij het net de drempel wegneemt om een elektrische auto aan te schaffen. Op den duur zullen elektrische auto’s goedkoper worden en zal er een grotere tweedehands markt ontstaan, waardoor elektrisch rijden ook voor de kleinere portemonnee beschikbaar wordt.”

“In de tussentijd zet de VVD ook in op strengere Europese uitstootnormen voor nieuwe motoren en betaalbare biobrandstoffen voor de mensen die in een benzine- of dieselauto blijven rijden. Iedereen mag namelijk zelf bepalen of en wanneer hij/zij een elektrische auto aanschaft. De VVD gaat niemand verplichten over te stappen naar elektrisch vervoer.”