Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

250 elektrische auto’s voor ENGIE

110 van de 250 nieuwe elektrische auto’s die ENGIE heeft aangeschaft, zijn officieel overgedragen aan de berijders. ENGIE heeft de ambitie een groenere mobiliteit te realiseren: in 2021 is 40 procent van het wagenpark vol-elektrisch.

ENGIE streeft ernaar om haar eigen CO₂-footprint volledig te elimineren en CO₂-neutraal te opereren in 2030. Om deze ambitie te bereiken is een CO₂-reductieplan opgesteld. Naast het verminderen van de eigen uitstoot is het versneld invoeren van een emissievrij wagenpark van toepassing. Hierin wordt zowel gericht op groenere als geoptimaliseerde mobiliteit.

Ronald de Hoog, fleet manager ENGIE legt uit: ‘Daarbij kijken we verder dan alleen ons wagenpark: we zoeken ook naar stimuli om medewerkers die met eigen vervoer naar en voor hun werk reizen te motiveren dit duurzamer aan te pakken. We voorzien echter wel nog enkele uitdagingen om ons doel te behalen want de beschikbaarheid van de elektrische voertuigen op de huidige markt is nog mager. We doen daarom een beroep op de automobielmarkt om voorrang te geven aan het ontwerpen van aantrekkelijke elektrische auto’s’.

ENGIE heeft gekozen voor de Hyundai KONA Electric en de Nissan Leaf. De Hyundai KONA’s voor ENGIE zijn geleverd door Hyundai Wittenberg; de Nissan Leaf’s door dealer Auto Indussan.

Ga terug