Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

55 elektrische VDL-bussen voor RET in Rotterdam

Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET gunt VDL Bus & Coach de levering van 55 VDL Citea’s Electric. Het gaat om het type Citea SLF-120 Electric. Hiermee zet RET de volgende stap  in verduurzaming van de busvloot.

 De elektrische Citea’s worden vanaf eind 2019 ingezet op lijndiensten in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. VDL Bus & Coach is tevens systeemleverancier en gaat ook de laadinfrastructuur leveren; langs de routes en op het depot.

‘Met de voorlopige gunning komt de verduurzaming van onze busvloot een stap dichterbij’, aldus Maurice Unck, algemeen directeur van RET. ‘De 55 elektrische bussen van VDL worden ingezet op de kortere stadslijnen. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen van het Rijk, de regio en de RET.’

De elektrische bussen voor de RET, voorzien van een snellaad-batterijpakket, worden ’s nachts op het depot aan de Kleiweg door middel van een 50-kilowatt-lader geladen. Overdag worden de bussen door opportunity charging bijgeladen op verschillende punten op de lijnen. Op deze punten worden snelladers met een vermogen van 300 kilowatt geïnstalleerd. Zowel het laden ’s nachts als overdag gaat via een pantograaf op het dak van de elektrische bussen. Een volgeladen bus heeft voldoende capaciteit om in de spits zonder bijladen door te rijden.

Ga terug