Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Acea maant EU: maak werk van laadpunten voor e-trucks


De Europese branchevereniging voor de auto-industrie, Acea, wil dat de Europese Unie aanstalten maakt met elektrische laadpunten voor vrachtwagens.

Acea wil dat er voor 2030 minimaal 42.000 laadpunten voor elektrische vrachtwagens zijn in de Europese Unie, zodat de energietransitie op dit vlak niet blijft steken op dit punt.

Want er zijn genoeg plannen voor de ontwikkeling en productie van CO2-neutrale trucks, echter zullen deze maar lastig aan de man gebracht kunnen worden bij onvoldoende laadfaciliteiten.

Europa wil de dat CO2-uitstoot van wegvervoer in 2050 met 90 procent is gedaald ten opzichte van 1990. Acea is van mening dat dit alleen mogelijk is als er ook voor vrachtwagens voldoende laadpunten zijn. En wil dat de Europese Unie lidstaten op dat vlak bindende doelstellingen oplegt.

De Acea deed de oproep samen met de milieugroepering Transport & Environment, die geregeld rapporten over CO2-uitstoot door de vervoersbranche publiceert. Truckers zouden in 2025 al bij 11.000 punten terecht moeten kunnen, vinden zij in samenspraak.

Ook eisen ze dat in 2030 zo'n 1.000 tankstations voor waterstof zijn opgezet.

Ga terug