Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Albert Heijn gaat eerder volledig elektrisch

Vanaf eind 2022 zet Albert Heijn 100% elektrisch vervoer in voor zowel de thuisbezorging van boodschappen als de bevoorrading van haar winkels in vier grote steden.

Supermarktketen Albert Heijn gaat zijn winkels in de vier grote steden uiterlijk eind volgend jaar volledig bevoorraden met elektrische vrachtwagens. Ook de thuisbezorging van boodschappen gebeurt dan elektrisch. Den Haag is dit jaar al aan de beurt. In 2023 wordt de maatregel achtereenvolgens ook in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam geïmplementeerd. Vanaf 2024 moeten alle niet-elektrische vrachtwagens die de overige winkels bevoorraden op biobrandstoffen rijden.

Constantijn Ninck Blok, Directeur Logistiek & Keten bij Albert Heijn: “De vraag naar transport groeit, mede door de populariteit van thuisbezorgen. Tegelijkertijd willen we grote stappen zetten om de CO2-uitstoot zo snel mogelijk te verminderen – wij zien dit als onze verantwoordelijkheid. Dit kan alleen worden bereikt door een goede samenwerking, dus het is fantastisch dat we dit nu samen met onze vervoerspartners in de vier grote binnensteden van Nederland doen. En we zijn nog niet klaar, onze ambitie gaat verder: steeds stillere en schonere bezorging uiteraard gericht op gemak, met voldoende beschikbaarheid en altijd op tijd voor onze klanten."

Door het aantal gebruikte elektrische vrachtwagens en elektrische bestelauto's uit te breiden en ritten, laadmomenten en locaties goed te plannen, zorgen Albert Heijn en haar vervoerspartners ervoor dat in deze stadscentra volledig elektrisch kan worden afgeleverd.

Zero-emission zones

Albert Heijn richt zich nu al op de 'zero-emission zones' die naar verwachting vanaf 2025 door Nederlandse steden zullen worden ingevoerd om de luchtkwaliteit te verbeteren. In 2030 mogen in deze zones alleen nog volledig emissievrije bestelauto's en vrachtwagens rijden. Om de overstap naar elektrisch bezorgen mogelijk te maken, schaft Albert Heijn samen met zijn vervoerders meer elektrische vrachtwagens en bezorgauto's aan. Daarnaast moet een efficiëntere planning van ritten en laadmomenten de snellere overstap ondersteunen.

Ga terug