Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

BENEFIC-project van start: 46 snelladers en 2 waterstoftankstations voor Nederland

De komende 2 jaar worden nieuwe projecten uitgevoerd door BENEFIC, een Europees project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Eind 2020 zijn 46 extra (ultra-) snelladers en 2 extra waterstofstations gereed.

Er komen in Vlaanderen, het Brussels Gewest en Nederland meer dan 1.000 laad- en tankpunten bij voor personenwagens, elektrische taxi’s, elektrische bussen, vrachtvervoer en binnenvaartschepen. Nederland krijgt tientallen extra laad- en tankpunten voor duurzaam vervoer. Het verwachte aantal waterstofstations in Nederland in 2020 komt daarmee op 16. Verder komen er in Nederland nog 3 extra laders voor elektrische bussen en 4 extra CNG-stations.

Er is ruim 5,3 miljoen euro Europese subsidie mee gemoeid, iets minder dan 2 miljoen euro gaat naar Nederlandse projecten.

Duurzaam vervoer is beter voor klimaat, luchtkwaliteit en milieu en helpt bij het halen van de Nederlandse doelstellingen op dit gebied. België en Nederland rijden – samen met Luxemburg – voorop als het om elektrisch vervoer gaat. Eerder maakte staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) met haar collega’s in de Benelux afspraken over het simpel vinden van – en gemakkelijk en eenduidig betalen bij – elektronische laadpunten.

BENEFIC is een grensoverschrijdend project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor transport, zoals oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, elektrische taxi’s en elektrische bussen, CNG- en LNG-infrastructuur, waterstoftankinfrastructuur en walstroom voor de binnenvaart. BENEFIC wordt gefinancierd door het Connecting Europe Facility-programma (CEF) van de Europese Unie.

Ga terug