Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Babboe - Slimmer, sneller en schoner door de stad


We zeggen dag tegen diesel busjes en gaan op zoek naar elektrische bestelbusjes. Maar is een elektrische vrachtfiets niet een veel slimmer oplossing?

In 2025 gaan we in veel grote gemeente zero emissie zones vinden. Hiermee zeggen we eerst  vaarwel tegen de diesel auto’s maar iets later ook tegen alle verbrandingsmotoren, in grote delen van de stad. Hoe kom je daar dan nog? Als alternatief worden de elektrische bestelbusjes verwelkomd, maar is een elektrische vrachtfiets niet een veel slimmer alternatief? 

Dankzij de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES) zullen we dieselslurpende bestelbusjes steeds minder in het straatbeeld zien. Met het aanwijzen van de ‘zero emissie’ zones in vele steden overwegen bedrijven en ondernemers steeds vaker de overstap naar elektrische bestelbusjes. In 2025 zijn de binnensteden van ruim vijftig gemeenten in Nederland enkel nog voor zero emissie vervoer toegankelijk zijn. De benzine en diesel auto’s of busjes zullen niet meer in bepaalde stadsdelen kunnen komen. Tijd voor verandering!

Er moet toegegeven worden; de elektrische bestelbus is goed voor de CO2-uitstoot vermindering. Maar het aanschaffen van een elektrische bestelbus brengt wel nadelen en risico’s met zich mee.

 • De elektrische bestelbusjes zijn een stuk duurder in de aanschaf dan de conventionele verbrandingsmotor variant.
 • Er is een beperkt aanbod, omdat de elektrische bestelbussen nog niet in grote getallen beschikbaar zijn.
 • Het bereik van de elektrische bestelbus is veelal beperkt.
 • De oplaadcapaciteit voor elektrische voertuigen is niet optimaal. Bij een snelle toename van E-busjes, wordt deze oplaad-infrastructuur extra belast waardoor er extra aanpassingen en investeringen in het net nodig zijn.
 • Conventionele busjes vervangen door E-busjes lost het problemen van verkeerscongestie en parkeren in de binnensteden niet op.

Er is een slimmer, gezonder, veiliger, lichter en voordeliger alternatief, namelijk de vrachtfiets. De zakelijke Babboe Pro e-cargo bikes zijn het ideale transportmiddel voor service logistiek in de stad. Met de Babboe Pro e-cargo bikes beweeg je namelijk eenvoudig langs het drukke stadsverkeer. Geen gedoe meer met het sjouwen van goederen en gereedschap van parkeerplek naar locatie, maar kostenloos recht voor de deur parkeren en geen last van wegen die worden afgesloten voor gemotoriseerd vervoer. Gegarandeerd snel en efficiënt bij jouw werkadres komen. Wie wilt dat nou niet?

De voordelen van een elektrische bakfiets

 • Met een elektrische Babboe Pro bakfiets heb je vrijwel tot geen last van de verkeersdrukte, waardoor je op tijd op locatie kunt zijn.
 • Je bent geen belemmering voor de doorstroming in het verkeer.
 • Je hebt geen parkeerproblemen, omdat je de bakfiets recht voor de deur kunt parkeren. Je bespaart hiermee de hoge parkeerkosten in de binnenstad. Fijne bijkomstigheid is dat je niet ver hoeft te lopen van je parkeerplek naar je bestemming met al je spullen.
 • Door het fietsen op een zakelijke bakfiets draag je jouw steentje bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit in de wereld beter.
 • Bewegen is gezond. Door dagelijks te fietsen verbeter je jouw conditie en blijf je sportief.
 • De vrachtfiets is vele malen lichter dan de E-busjes of dieselslurpende bestelbussen.
 • De investeringskosten in een Babboe Pro bakfiets zijn lager dan de investeringskosten van een bestelbus. Daarnaast heb je lagere exploitatiekosten.
 • De Babboe Pro bakfietsen zijn ook te besturen voor personeel zonder rijbewijs.

Tijd voor verandering dus! Ben je overtuigd, maar wil je zelf ervaren hoe het is om op een Babboe Pro bakfiets te fietsen? Of heb je vragen over welke type zakelijke bakfiets het beste bij jou past? Dan is het altijd mogelijk om een Babboe Pro bakfiets te komen uitproberen.

Contact: babboepro@babboe.nl

Ga terug