Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Bender charge controllers spreken nu ook EEBUS


Als fabrikant van intelligente bewaking en monitoringsystemen voor elektrische netstelsels biedt Bender zijn klanten nu de EEBUS-communicatiestandaard voor charge controllers aan.

Als gerenommeerde fabrikant van intelligente en toekomstbestendige bewaking en monitoringsystemen voor elektrische netstelsels biedt Bender GmbH & Co. KG zijn klanten nu standaard de EEBUS-communicatiestandaard voor het volledige assortiment charge controllers aan. Bender is daarmee de eerste controllerfabrikant die EEBUS out of the box als standaard functionaliteit aanbied, naast de al uiterst uitgebreide aanwezige functionaliteiten van de controllers.

Daarmee is een duurzame en onafhankelijke koppeling van belastingen in energiebeheersystemen mogelijk en wordt er een trend gezet.

Door de wereldwijde klimaatdoelstelling van CO2-reductie en de daaruit voortvloeiende behoefte om de beschikbare energie op een efficiënte en effectieve manier te gebruiken, komen energiebeheersystemen steeds meer in beeld. Er zijn een groot aantal systemen op de markt met verschillende incompatibele communicatieprotocollen. De uitdaging is om de communicatie tussen de gebieden elektriciteit, warmte en mobiliteit met elkaar te laten communiceren.

Het is precies dit probleem dat het EEBUS initiatief (heeft opgepakt en een gestandaardiseerd communicatieprotocol heeft ontwikkeld dat onderlinge verbinding mogelijk maakt van het netniveau naar het apparaatniveau. Dit maakt het heel gemakkelijk om informatie uit te wisselen voor het coördineren en sturen van energiebelasting tussen een smart grid en de individuele verbruikers, en maakt het ook mogelijk om het stroomverbruik dynamisch te regelen.

Door de groeiende populariteit van elektrische mobiliteit is het van groot belang om de geïnstalleerde oplaadpunten te integreren in een Energy Management System (EMS). Omdat het opladen van een elektrische auto relatief veel energie vergt is een vlotte, stabiele, slimme en gestandaardiseerde communicatie tussen het laadpunt en het EMS essentieel!

De intelligentie van een laadstation of wallbox is gebaseerd op de charge controller die in het laadpunt aanwezig is. De charge controller van Bender is "het brein" van het laadstation en fungeert tegelijkertijd als interface naar de buitenwereld. Naast de toevoeging van EEBUS beschikken de charge controllers al over een MODBUS interface, OCPP 1.5 en 1.6 (JSON & SOAP), PLC ISO/IEC 15118, Dynamic Load Management (DLM) met 250 controllers, DC lekstroom detectie, overeenkomstig met de IEC 62955 en meer.

De charge controllers CC612 en CC613 van Bender maken een gemakkelijke integratie in een EMS mogelijk via plug & play oplossingen. Bovendien bieden de EEBUS-compatibele charge controllers duurzame, gecodeerde en gestandaardiseerde verbindingen voor verdere intelligente en schaalbare laad- en laadbeheeroplossingen. Zo is de mogelijkheid om voor het opladen te kiezen en gebruik te maken van zogenaamde flexibele elektriciteitstarieven, die op bepaalde momenten goedkoper zijn, dankzij EEBUS beschikbaar.

Met de implementatie van de EEBUS-standaard in het portfolio van de charge controllers zet Bender een volgende stap in de richting van de toekomst van veiligheid en EV charging.

Meer informatie over exposant Bender Benelux staat hier.

Ga terug