Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

E-trucks special: Mercedes-Benz


De Duitse Truckfabrikant heeft twee ijzers in het vuur. De FUSO eCanter kennen we al langer, maar de eActros maakt haar debuut op de Nederlandse beursvloer.

FUSO eCanter

Al in 2017 ging de FUSO eCanter in serieproductie. De elektrische 7,5 tonner heeft een groot aandeel in het totaal aantal zero-emission trucks dat op dit moment in Nederland geregistreerd is.

Met volle belading heeft de eCanter een actieradius van meer dan 100 kilometer. De batterijen zijn binnen een uur weer tot 80% volgeladen. De eCanter is voor vele bedrijven en publieke instellingen een perfecte eerste kennismaking met elektrisch vrachtvervoer. U vindt FUSO op standnummer 6.B070.

De FUSO eCanter is hierboven afgebeeld.

eActros

De Mercedes-Benz eActros maakt tijdens Zero Emission | Ecomobiel 2021 haar debuut op de Nederlandse beursvloer. De 6x2 bakwagen met gestuurde naloopas is uitgebreid getest in Nederland door Simon Loos. De resultaten waren zo positief dat nu ook de verkoop voor de rest van het land van start is gegaan.


De eActros

Het truckmerk uit Stuttgart maakt gebruik van een volledig geïntegreerde motor-versnellingsbak-achteras. Deze oplossing biedt de mogelijkheid om de accu’s overdwars onder het chassis te hangen. Het voordeel daarvan zien we terug in de actieradius.

In optimale condities denkt Mercedes-Benz tot 400 kilometer actieradius te kunnen halen. In 2022 zal de introductie van de eEconic volgen. Deze trucks zullen voor veel Nederlandse bedrijven de praktische inzetbaarheid van elektrische trucks mogelijk maken.

Een bezoekje aan de Mercedes-Benz stand is dus ook zeker aan te raden. U vindt Mercedes-Benz op standnummer 6.B070

Ga terug