Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

E-trucks special: Volta Trucks


Met de transitie naar zero-emission trucks, ontstaat er ook ruimte voor nieuwe toetreders tot de markt. Zero Emission | Ecomobiel 2021 is trots om één van deze nieuwe toetreders naar de Brabanthallen te kunnen halen.

Volta Trucks is een Aglo-Zweedse startup die zich volledig richt op batterij-elektrische bakwagens met een inzet in de stadsdistributie. De Volta Zero is het eerste tastbare model, waarvan de eerste levering aan consumenten verwacht wordt eind 2022. Door het grote enthousiasme over deze truck heeft Volta haar ambities verbreed en wil het in de toekomst ook 7,5tons, 12tons en 19tons bakwagens gaan ontwikkelen.

Volta Trucks heeft vanaf de eerste pennenstreep de truck kunnen ontwerpen als batterij-elektrisch voertuig. Dat is goed te zien. Zo is de cabine een low-entry variant en zit de bestuurder in het midden van de cabine, met een gedeelde directe zichtlijn met voetgangers, fietsers en andere kwetsbare weggebruikers. Daarnaast is de cabine voorzien van schuifdeuren zodat de bestuurder aan beide zijden uit kan stappen - en dus ook aan de kant van het - meestal minder drukke - trottoir. 

Wie meer wil weten over de toekomst van elektrische trucks doet er verstandig aan ook even bij de Volta Zero te gaan kijken. U vindt Volta Trucks op standnummer 6.B088

Ga terug