Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Energiemanager Fudura wint de Netwerk Award


Dat Fudura het belang van energieoplossingen onderschrijft, is een understatement. Het bedrijf helpt ondernemers met slimme energie-infrastructuren problemen als netcongestie voor te blijven. Wat Fudura uniek maakt, is dat producten niet via koop, maar op basis van lease worden aangeboden. Zo zorgt Fudura voor een optimale bereikbaarheid van oplossingen. Niet gek dat zowel grote  -denk aan Schiphol- als kleine  -de supermarkt om de hoek- partijen op de expertise van dit bedrijf rekenen. Maar Fudura kan het niet alleen. De opgave is te groot. Reden genoeg voor Fudura om haar complete netwerk te enthousiasmeren voor een bezoek aan de vakbeurzen van de Nationale Energie Week. Het leverde ze naast veel waardering ook de Netwerk Award op.

Samen de problemen te lijf

De herrie die Fudura veroorzaakte -we noemen de diverse mails die het netwerk in werden gestuurd en de online oproepen om vooral massaal naar de beurs te komen- leverde de beurs in ’s Hertogenbosch een flink aantal extra registraties op. Op de vraag of Fudura daarmee niet vooral de concurrentie in de kaart speelt, antwoordt marketeer Leon Hultink: “De uitdagingen rondom de energietransitie lossen wij als Fudura graag op, maar dat doen we samen. We bieden al oplossingen om de problematiek rondom de netcongestie te lijf te gaan: we realiseren eigen opwek met zonnepanelen, opslag van energie in batterijen en slimmer omgaan met energie aan de hand van monitoren en optimaliseren van power quality. Bovendien zijn wij van mening dat je je als ondernemer moet laten informeren over energieoplossingen en in ’s Hertogenbosch bezoek je vier aan elkaar gerelateerde beurzen voor de prijs van één. Het is een enorme opgave waarin informatie en samenwerking onmisbaar zijn.”

In een eerdere publicatie onderschreef ook CEO René Pruijssers de meerwaarde van de Nationale Energie Week: “Dit is de beurs waar de energietransitie in volle glorie naar boven komt. Dit is de plek waar we ons profileren als partij met bruikbare kennis én de tools om ondernemers echt te helpen. Zo helpen we met energiebesparing door inzicht te geven in energiestromen en  -prestaties, zijn we de schakel tussen ondernemen en elektrisch rijden met slimme laadoplossingen én zorgen we voor energiezekerheid met zonnepanelen of energieopslag. Hierbij richten we ons niet alleen op opdrachtgevers, maar ook op samenwerkingspartners. Het is als Lego. Onze samenwerkingspartners leveren de blokjes, wij maken er een energiesysteem van. Deze beurs is echt the place to be voor inkopers en technisch specialisten. Hier zie je wat er speelt. Vlak voor corona ging het vooral over elektrisch rijden. Inmiddels heeft er een enorme verschuiving richting infrastructuur plaatsgevonden, nu vind je hier vooral veel technologische ontwikkelingen op het gebied van batterijen. Waarom wij hier elk jaar staan? Het is een vast ankermoment waarop we veel relaties die we niet maandelijks spreken alsnog ontmoeten.”

Netcongestie voor blijven

Leon vervolg: “Vrijwel elke ondernemer krijgt te maken met  netcongestie. Als je niet al in een regio met netcongestie zit, dan komt de problematiek mede door de verduurzamingsopgave vanzelf naar je toe. Je zult maar willen uitbreiden, je productieproces willen elektrificeren of je wagenpark willen vergroenen én de deksel op je neus krijgen, omdat je geen extra vermogen krijgt uit het elektriciteitsnet. Wij engineeren slimme  energie-oplossingen en zorgen ook voor installatie, onderhoud en beheer. Dankzij onze financieringsmogelijkheden zijn onze oplossingen voor elke ondernemer toegankelijk en helpen we deze partijen met uitdagingen rondom congestie.”

Over de resultaten van de beurs zijn ze bij Fudura meer dan tevreden. Editie 2022 heeft het bedrijf concrete opdrachten voor energieopslagsystemen opgeleverd en ook de resultaten van editie 2023 zijn veelbelovend. “Ik kan nog niets zeggen over de concrete uitkomst, maar ik weet dat we onze zichtbaarheid een enorme impuls hebben gegeven.”

Ga terug