Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Exposant aan het woord: Bals Nederland


Exposant aan het woord: Bals Nederland

“Bals is een bedrijf dat zich van oorsprong uitsluitend bezighield met CEE-materiaal, maar tegenwoordig groeit op het gebied van E-rijden.”

“Dit doen ze met hun product voor deze markt, genaamd eMobile. eMobile van Bals biedt een breed scala aan compontenten en geschikte oplossingen voor E-mobiliteit. Als één van de weinige fabrikanten voorziet Bals laadsystemen voor zowel Type 1 als Type 2. Daarom kan Bals laadkabels volgens IEC 62196-2 voorzien voor Europese automodellen als voor elektrische voertuigen elders.”

“Het bedrijf levert onderdelen voor laadoplossingen aan verschillende fabrikanten van laadstations, maar ook andere partijen die op dit gebied actief zijn, zoals facility management-bedrijven. Onze complete oplossingen komen van één en dezelfde bron, wat toekomstige flexibiliteit garandeert.”

“Laadkabels zijn dus, zoals eerder genoemd, beschikbaar in Type 1 of Type 2, maar ook in verschillende lengtes en zowel platte als gespiraalde ontwerpen. Type 2-stekkers en -stopcontacten zijn daaarnet VDE-goedgekeurd tot 63A. Deze zijn ook beschikbaar met RGB LED-verlichting en een vergrendelbare aflsuiting.”

“De Type 1-koppeling SAE J1772 is de standaard die is ontwikkeld in Japan en de VS. De laadoplossing wordt ontworpen en vervaardig voor enkelfasige stroom met 250V en 30A. Om the communiceren met het voertuig zijn de stekkers daarnaast voorzien van signaalgeleiders. De Type 2-koppeling is een stekker met 7 pinnen. Ook hier zijn de signaalgeleiders aanwezig. Deze stekker wordt ontwropen voor zowel enkelfasige stroom met 230V als driefasige stroom met 400V.”

Bals Nederland is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober te vinden op Zero Emission | Ecomobiel, in stand C069 in Hal 6. Uw gratis ticket regelt u hier.

Ga terug