Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Exposant aan het woord: Webasto Thermo & Comfort Benelux


Exposant aan het woord: Webasto Thermo & Comfort Benelux 

“Webasto is vooral bekend van haar dak-, cabrio- en verwarmingssytemen voor de automotive markt.”

“Het Zuid-Duitse familiebedrijf behoort tot de top 100 automotive toeleveranciers en wereldwijd werken er meer dan 13.000 mensen op meer dan 50 locaties. Sinds enkele jaren zet Webasto sterk in op “sustainable mobility”. Het begon met elektrische hoogvoltage verwarmingen voor hybride en elektrische auto’s. Later werden daar laadoplossingen en batterijsystemen aan toegevoegd.”

“Eind 2017 introduceerde Webasto haar eerste laadpaal op de Nederlandse markt: de Webasto Pure. Een “plug in & charge” laadpaal met een ongeëvenaarde prijs/kwaliteit verhouding, die uitblinkt in design en gebruiks- en installatiegemak. Onlangs nog met “zeer goed” getest door de Duitse ANWB tegenhanger ADAC. De Pure is beschikbaar in 2 varianten: 11 en 22kW, die respectievelijk €595,- en €695,- inclusief BTW kosten en voorzien zijn van een vaste kabel met 4,5 meter lengte en een type 2 stekker. De Pure is uitermate geschikt voor bedrijven die op kleine schaal kosteloos laden willen aanbieden aan personeel en bezoekers. De Pure heeft geen connectiviteit en kent dus ook geen maandelijkse abonnementskosten.”

“Voor toepassingen waarbij meer eisen aan de laadinfrastuctuur gesteld worden, heeft Webasto de Live in het programma. De Live beschikt over alle goede eigenschappen van de Pure en heeft daarnaast standaard connectiviteit middels 4G, WiFi en LAN. Middels de ingebouwde DESFire RFID reader en connectie met een backend kunnen laadtransacties geautoriseerd, geregistreerd en verrekend worden. Dankzij het OCCP 1.6 protocol kan de Live eenvoudig met verschillende backends gekoppeld en op afstand beheerd worden, bijvoorbeeld via Allego of E-Flux. Hiervoor is dan wel een maandelijks abonnement per laadstation nodig.”

“Twee unieke standaad features van de Live (dus zonder abonnementskosten) zijn dynamic load balancing en dynamic load management. Met dynamic load balancing wordt de beschikbare stroom via een gekozen algoritme verdeeld over tot 250 aangesloten laadstations. Met dynamic load management communiceert de Live met een externe slimme meter die real-time informatie verschaft over de hoeveelheid beschikbare stroom. Hierdoor blijft een maximum hoeveelheid stroom beschikbaar voor het laden van auto’s, terwijl de stroomvoorziening voor de overige bedrijfsactiviteiten gewaarborgd blijft. De Webasto Live is verkrijgbaar vanaf €1595,- inclusief BTW.”

Webasto Thermo & Comfort Benelux is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober te vinden op Zero Emission | Ecomobiel, in stand A050 in Hal 6. Uw gratis ticket regelt u hier.

Ga terug