Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Exposant uitgelicht: Sortimo bedrijfswageninrichting

Alles in het teken van efficiëntie en veiligheid


Organisatie en orde zijn volgens Sortimo dé sleutelwoorden voor laadruimtes van bedrijfswagens. Elke onnodige kilo en elk stuk niet gebruikte laadcapaciteit kosten namelijk geld en onnodige uitstoot of een lagere actieradius. Een Sortimo bedrijfswagen­inrichting is daarom veel meer dan alleen maar een rek in een laadruimte van de bedrijfswagen. Sortimo biedt oplossingen voor meer productiviteit en efficiëntie, tevreden medewerkers en met name enthousiaste gebruikers. Om welk automerk het ook gaat. We praten erover met marketing manager Sandra van Wijngaarden en procesmanager Tim van Oers.

“Onze core business is het inrichten van bedrijfswagens,” vertelt Van Oers. “Dat doen we primair zodat vakmensen hun werkzaamheden zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren.” “Dat neemt niet weg dat we ook oog hebben voor verduurzaming en de mobiliteitstransitie,” vult Van Wijngaarden aan. “Dat een efficiënte inrichting het meebrengen van dubbel gereedschap of onnodige extra bouwmaterialen voorkomt, is evident. Bij Sortimo gaan we nog een stapje verder. We maken gebruik van lichtgewicht, ijzersterk aluminium en zorgen voor een inrichting die overgebouwd kan worden en wel drie bedrijfswagens mee kan. Hierbij bieden we dus ook een duurzame oplossing. Dat aluminium lichter is dan hout, een materiaal dat ook veel wordt gebruikt voor bedrijfswageninrichtingen, zorgt bovendien voor een grotere actieradius.”

Wat zijn volgens jullie belangrijke aandachtspunten in de mobiliteitstransitie die de branche niet uit het oog mag verliezen?

“Veel bedrijven willen wel over op elektrisch vervoer, maar weten nog niet hoe. Wij helpen het werkproces goed in beeld te krijgen, zodat de overschakeling gemakkelijk gaat. Sterker nog, heb je een en ander goed in beeld, dan kun je met een efficiënte inrichting vaak zelfs met een kleiner voertuig uit de voeten,” aldus Van Wijngaarden. “Daarom zitten wij idealiter al voor aanschaf van een bedrijfswagen met onze klant aan tafel. We brengen alle belangrijke elementen in kaart: waar voer je je werk uit? Werk je in de stad of op het platteland? Is de bus jouw vervoersmiddel of ook jouw werkplaats? Deze zaken hebben invloed op de keuze voor het ideale voertuig en de inrichting ervan.”

Van Oers: “Wanneer je elektrisch gaat rijden, ontkom je er niet aan om na te denken over de inrichting van het voertuig. Zomaar alles in de bus gooien, is er in verband met de actieradius niet meer bij. Dit verdient meer aandacht dan het nu krijgt. Daarnaast nemen wij samen met de klant ook het werkproces onder de loep. Vooral om te voorkomen dat laadtijd loze tijd wordt. Door laadtijden te combineren met lunchtijd of wellicht het doen van administratieve handelingen, gaat er geen kostbare tijd verloren.”

“De bekende last mile delivery blijft ook een hot topic,” beweert Van Oers. “Wij anticiperen hierop met bijvoorbeeld onze sContainer. Dit is een eenvoudig verplaatsbare bouwcontainer in palletformaat. Door de afmeting kan de sContainer in elk logistiek proces worden geïntegreerd. Hij is makkelijk met heftruck te verplaatsen en je kunt hem met een Sortimo inrichting inrichten, zodat alle materialen overzichtelijk en georganiseerd blijven. Dit maakt hem universeel inzetbaar en maakt de weg vrij om ook als vakman gewoon op de fiets naar het werk te komen!”

Waar zullen jullie als organisatie in 2024 sterk op inzetten?

“De mobiliteitstransitie betekent een impuls voor ons werk,” vertelt Van Wijngaarden. “Het is onze verwachting dat het elektrificeren van het verkeer onze klantenkring vergroot. Vanwege de genoemde actieradius, maar ook omdat men het zat is om tijd te verspillen met het zoeken naar gereedschap. In deze tijd waarin het tekort aan vakmensen alleen maar toeneemt, zijn werkgevers zo zuinig mogelijk op hun mensen. Een goed ingerichte bus draagt hieraan bij.”

Wat kunnen we van jullie verwachten op Zero Emission | Ecomobiel?


Van Oers: “We gaan dit verhaal verder uit de doeken doen. Sortimo zal benadrukken welke rol we in het verduurzamingsvraagstuk spelen en welke voordelen daar uitrollen voor onze klanten.”

Ga terug