Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

FUSO heeft de elektrische eCanter verbeterd


In 2017 introduceerde FUSO de volledig elektrische eCanter voor de stadsdistributie. Er rijden inmiddels meer dan 150 van deze 7,5 tonners rond en heeft FUSO daar veel ervaring mee opgedaan. Bovendien zijn er dankzij de feedback van klanten die ermee rijden meerdere aanpassingen doorgevoerd.

De FUSO eCanter is een volledig elektrische truck bedoeld voor de stadsdistributie. Deze 7,5 tonner heeft een bruto laadvermogen van meer dan 4.000 kg waardoor hij geschikt is voor de levering van zwaardere goederen. Door het concept van een frontstuurcabine en een korte wielbasis is het voertuig zeer wendbaar en geschikt voor de stadscentra.  In combinatie met een volledig elektrische aandrijflijn zorgt dit voor een ideaal voertuig om fluisterstil en emissievrij door de stad te rijden.

PostNL is als één van de eerste partijen met de FUSO eCanter gaan rijden in Amsterdam, ondertussen hebben zij de activiteiten van Stadslogistiek uitgebreid naar andere steden. De goederen worden hierbij aangeleverd bij een stadshub aan de rand van de stad. Daar worden de goederen gebundeld en vervolgens met de elektrische truck bezorgd bij zakelijke ontvangers in het stadscentrum. Zo wordt het aantal ritten en de uitstoot in de stad aanzienlijk gereduceerd. Het gaat hierbij voornamelijk om pallets en rolcontainers, waarvoor een bestelbus niet voldoende laadvermogen zou hebben. Een rapportage over de stadslogistiek van PostNL en de inzet van de FUSO eCanter is hier te bekijken.

Op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren zijn er nu diverse veranderingen doorgevoerd aan de accu’s en de besturingssoftware van de FUSO eCanter. Ook op het gebied van de veiligheid zijn er veranderingen te melden. Zo is de eCanter nu standaard voorzien van AEBS, het Advanced Emergency Braking System dat automatisch ingrijpt als er een aanrijding met een voorgaand voertuig dreigt te ontstaan. Verder wordt deze truck nu ook geleverd met airbags voor de bestuurder en de bijrijder.

In Japan rijden de eerste wagens van deze doorontwikkelde eCanter al rond, in Europa is de productie van deze verbeterde versie ondertussen ook begonnen. In Nederland zullen de eerste wagens binnenkort geleverd worden.

Ga terug