Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Feenstra stapt in Amsterdam over op elektrische bestelbussen

Installatiebedrijf Feenstra neemt in Amsterdam 6 Nissan eNV200’s. Na deze pilot gaat het bedrijf een groot deel van de diesels in het wagenpark, daar waar het de operatie niet in gevaar brengt, vervangen. De 6 elektrische Nissans worden ingezet door de servicedienst.

Het bedrijf, onderdeel van Nuon/Vattenfall, wil de eigen uitstoot sterk reduceren. De voertuigen zijn goed voor ongeveer 80 procent van de totale uitstoot binnen Feenstra. Met de inzet van de eNV200’s wordt direct een sterke reductie gerealiseerd. Voor 2024 moeten alle brandstofauto’s vervangen worden voor een elektrische variant. Daarmee wil Feenstra een goede bijdrage leveren aan de ambities van moederbedrijf Nuon/Vattenfall. Dat wil het Europese wagenpark van ongeveer 4.500 voertuigen voor 2030 emissievrij laten rijden.

‘Door een groot deel van ons wagenpark elektrisch te maken, geven we een duurzaam signaal aan medewerkers, klanten en toeleveranciers. We adviseren ook op het gebied van duurzaamheid, we laten zien dat we het zelf ook zeer serieus nemen. Bij onze ambitie horen niet alleen woorden, maar ook daden’, stelt Norbert Posthumus, manager procurement bij Feenstra.

Ga terug