Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Gazelle lanceert elektrische vrachtfiets D10 e-cargo

Gazelle presenteert tijdens de internationale transportbeurs IAA in Hannover de pakketbezorger D10 e-cargo. Met de D10 e-cargo pakketbezorger springt Gazelle in samenwerking met Aluca en mobility-as-a-service start-up DOCKR op eigen wijze in op de vraag naar last-mile-transportoplossingen voor binnensteden.

De D10 maakt deel uit van een bredere visie van de ontwikkelingspartners op het gebied van “mobility as a service” en zero-emission-stadslogistiek. De fiets is toegelaten op fietspaden en kan zelfs op stoepen komen - parkeerproblemen in drukke binnensteden kent de D10 daarom niet volgens de ontwikkelaars.

De Gazelle D10 is een e-cargo fiets met elektrische trapondersteuning. Hij biedt plaats aan maximaal 2 standaardbagageboxen met Euro Pallet-afmetingen (1.200 bij 800 bij 1.100 millimeter), een inhoud van 1 kubieke meter en een laadvermogen van 100 kilogram. De trapondersteuning van de D10 is elektrisch en lokaal emissievrij door middel van een 250-watt Bosch Performance CX-motor in combinatie met een batterij met een capaciteit van 1.000 wattuur. Met de ondersteuning is een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur te halen. De ondersteuning zorgt ervoor dat de D10 zelfs met zware belading eenvoudig en vlot door het verkeer beweegt. Ook dit draagt bij aan de snelheid van de transportdienst. Voor de D10 is geen kenteken vereist.

Ga terug