Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Goupil kondigt de nieuwe G6 aan


De nieuwe Goupil G6, de 100% elektrische bedrijfswagen welke eind 2019 in première ging op de Solutrans-vakbeurs in Lyon, is vanaf 1 juli 2020 te bestellen. De eerste leveringen zullen naar verwachting eind 2020 plaatsvinden. De Nederlandse importeur is Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit.

Bijna een jaar na de lancering van de G2, het meest compacte model, introduceert Goupil de gloednieuwe G6. Met deze 100% elektrische bedrijfswagen breidt het assortiment van de Franse fabrikant uit, gericht o.a. op de bezorgsector, vakmensen en onderhoudsdiensten. De Goupil G6 is vanaf heden, zowel in Frankrijk als op de internationale markt te bestellen. Zo ook in Nederland. Verkrijgbaar in verschillende configuraties, zal dit nieuwe bedrijfsvoertuig vanaf november in Frankrijk worden geproduceerd. De eerste leveringen moeten eind dit jaar plaatsvinden.

Een Goupil met uitstekende prestaties

Ontworpen voor gebruik in stedelijke en voorstedelijke gebieden, biedt de nieuwe Goupil G6, afhankelijk van de configuratie, een laadvermogen tot 1.200 kg en een laadvolume tot 9m3. Om een vlotte rit in en om stadscentra te garanderen, kan de G6 een max. snelheid van 80 km/u halen met een bereik tot 152 km volgens de WLTP-cyclus. Dankzij de 6,6 kW oplader kan de 30 kW accu in 5 uur volledig worden opgeladen met behulp van de ingebouwde lader. Trouw aan het DNA van het merk, maken de breedte (1,70 m) en lengte (4,80 m) van de G6 het een compact voertuig. Een belangrijk voordeel om door stedelijke gebieden te rijden, zelfs in smalle straten.

Ergonomie en comfort vormen de kern van het ontwerp van de G6

Met de G6 wil Goupil een voertuig van hoge kwaliteit aanbieden in de categorie elektrische bedrijfsvoertuigen onder de 3,5 ton. Daarom wordt deze nieuwe bedrijfswagen geleverd met een uitgebreide set standaarduitrusting zoals een cabine met drie zitplaatsen, elektrische ramen, verwarmde buitenspiegels, regeneratief remmen, licht- en regensensor, 5.000 W-verwarming. Om een unieke ervaring en optimaal comfort te garanderen, kan de bestuurder via het LCD-scherm in het midden van de cabine het verbruik van de auto volgen en via het bedieningspaneel heeft hij toegang tot functies zoals de elektrische parkeerrem, LED-verlichting en het afstellen van de buitenspiegels.

Een nieuw ontwerp met ongekende carrosseriemontage-opties

De G6 is ontworpen als bedrijfswagen die comfortabel, robuust en veilig is. De G6 is daarom het eerste Goupil-voertuig met voorwielaandrijving dat, in combinatie met het ontwerp als chassis-cabine, uitgebreide flexibiliteit biedt aan carrosseriebouwers en te allen tijde een veilige wegligging garandeert. Om de verschillende maatwerk carrosserievarianten toe te kunnen passen, bevinden de lithiumbatterijen zich onder de cabinestoelen, waardoor het hele achterste deel van het chassis beschikbaar blijft voor carrosseriemontage met een lage instap.

De G6 is fabrieks-af verkrijgbaar in verschillende configuraties: aluminium laadvloer (pick-up of kipper), 9m3 gesloten bestelwagen, hydraulische haak-arm met aluminium mobiele container. Om aan de marktvraag te voldoen, werkt Goupil importeur Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit in Nederland samen met bekende, gerenommeerde carrosseriebouwers. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Over Goupil en Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit BV

Het Franse Goupil wordt beschouwd als een pionier op het gebied van elektrische voertuigen en werd opgericht in 1996 en maakt sinds 2011 deel uit van de Amerikaanse Polaris Group. Ondertussen zijn er ruim 20.000 LEV’s (Light Electric Vehicles) geproduceerd, welke in 35 landen, in ruim 1.200 Europese steden op de markt zijn gebracht. Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit is sinds 2009 specialist op het gebied lichte elektrische bedrijfsvoertuigen en per 2017 exclusief importeur van het merk Goupil.

Ga terug