Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Hyundai: koploper in groene mobiliteit


Hyundai is een van de toonaangevendste fabrikanten van elektrische auto’s ter wereld. Emissievrije modellen als de volledig elektrische KONA Electric en de IONIQ Electric hebben van Hyundai een koploper in groene mobiliteit gemaakt.

Hyundai is enorm ambitieus en wil graag uitgroeien tot het duurzaamste automerk ter wereld. Daarom legt Hyundai zich nadrukkelijk toe op de ontwikkeling van schone, zuinige auto’s en is vrijwel elk nieuw Hyundai-model verkrijgbaar met een groene aandrijflijn: hybride, plug-in hybride, volledig elektrisch en zelfs waterstof-elektrisch.

Hoofdrol voor KONA Electric en IONIQ Electric

De KONA Electric en de IONIQ Electric spelen een hoofdrol in Hyundai’s groene plannen. Deze twee volledig elektrische modellen vormen de pijlers onder de duurzame strategie van Hyundai en laten zien hoe groot de stappen zijn die Hyundai al heeft gezet op het gebied van milieuvriendelijke mobiliteit.

Hyundai lanceert nieuw submerk voor EV’s

Maar er zit nog veel meer aan te komen. Zo kondigde Hyundai onlangs de lancering aan van een nieuw submerk voor volledig elektrische modellen, genaamd IONIQ. Met dit nieuwe label wil Hyundai zijn leidende positie op het gebied van milieuvriendelijke mobiliteit verder verstevigen.

Drie nieuwe modellen: IONIQ 5, IONIQ 6 en IONIQ 7

De komende vier jaar brengt Hyundai drie volledig elektrische auto’s onder het submerk IONIQ op de markt. De eerste is de IONIQ 5, een middelgrote CUV gebaseerd op de conceptauto 45 Concept EV, die later dit jaar wordt gelanceerd. In 2022 volgt de IONIQ 6 (een sportsedan) en in 2023 de IONIQ 7 (een SUV).

2020 ‘jaar van de elektrificatie’ voor Hyundai

Voor Hyundai is 2020 het ‘jaar van de elektrificatie’. Dat betekent dat Hyundai van plan is tegen het einde van het jaar meer dan driekwart van zijn gamma in Europa in geëlektrificeerde vorm aan te bieden. Rond 2025 wil Hyundai een van de drie grootste leveranciers van elektrische voertuigen in Europa zijn.

Bron: Hyundai

Ga terug