Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Ingezonden bericht: Optimile

Optimile mobiliteitsapp

“Aankooppremies voor elektrische auto’s zijn een goed begin, maar er is meer nodig. Goede softwareoplossingen bijvoorbeeld.”

“Het doel van het Nederlandse klimaatakkoord voor 2030 is helder: de CO2-uitstoot halveren. De weg naar ‘zero-emissie-mobiliteit’ wordt geplaveid met fikse premies voor de aankoop van elektrische auto’s. Een goed begin, maar er is meer nodig dan financiële stimuleringsmaatregelen van de overheid uit. Goede softwareoplossingen bijvoorbeeld.”

“Nederlanders genieten straks een fikse aankoopsubsidie wanneer ze kiezen voor een emissieloze auto. Daarnaast worden ze vrijgesteld van bepaalde belastingen en halen ze er fiscaal voordeel uit. Da’s mooi meegenomen, maar zonder een slim geconnecteerd laadnetwerk heeft een elektrische wagen weinig kans op overleven, gezien de nog vrij beperkte actieradius.”

“Overheden en bedrijven staan daarom voor de uitdaging om op korte termijn een uitgebreid en open laadpaalnetwerk uit te bouwen. Een belangrijke evolutie die de belangstelling voor de steeds meer betaalbare en performantere elektrische wagen kan doen aanwakkeren.”

“Door het afstemmen van vraag en aanbod brengt Optimile deze evolutie mee in een stroomversnelling. Hoe precies? Enerzijds door de ontwikkeling van een innovatief online platform voor een feilloos beheer van laadinfrastructuur. Anderzijds door in te zetten op het gebruiksgemak van de EV-rijder om laadsessies makkelijk te vinden en te betalen via mobiliteitsapps. Dankzij deze softwaretools komen zowel laadpaalbeheerders als mobiliteitsaanbieders beter aan hun trekken.”

“Al sinds 2010, toen laadstations en elektrische wagens nog een zeldzaam goed waren, neemt Optimile een pioniersrol op in het elektrische mobiliteitsverhaal. De expertise en digitale knowhow stelt het bedrijf in staat om verschillende sectoren te ondersteunen in hun transitie naar elektrische mobiliteit.”

Optimile was exposant op ZERO EMISSION - ECOMOBIEL 2018.

Ga terug