Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Mobility Meet-Up: Resourcefully, AECL en Flexpower


Hugo Niesing van Resourcefully en Amsterdam Energy City Lab deed in Spanje al ervaring op met het zo effectief mogelijk gebruiken van zonne-energie door met trackers de baan van de zon te volgen.

U kunt zich hier gratis aanmelden voor deze Mobility Meet-Up. 

“Doel was om zoveel mogelijk te kunnen doen met lokaal opgewekte energie op de plek waar je leeft. Later ben ik op een woonschip gaan wonen waar ik mijn eigen energie ben ik gaan opwekken en gebruiken. Zoveel mogelijk off-grid. Dat heeft me een behoorlijk inzicht gegeven in de enorme hoeveelheden energie die we ongemerkt verspillen omdat het bijna onbeperkt beschikbaar is.”

Niesing werkt met de gemeente Amsterdam aan het project Flexpower. Daarmee wordt onderzocht of de laadsnelheid van elektrische auto’s aan publieke laadpalen door de dag heen te variëren is, afhankelijk van hoeveel energie er beschikbaar is. Auto’s laden dan snel tijdens daluren en wat langzamer gedurende spitstijden.

Niesing: “Amsterdam heeft namelijk een tegenovergesteld probleem dan de rest van Nederland. Buiten Amsterdam kan men opgewekte energie niet meer kwijt op het net, en in de hoofdstad is er op piekmomenten niet genoeg energie beschikbaar. Een integrale oplossing is nog ver te zoeken. Met ons model hopen we inzichtelijk te maken dat we veel slimmer moeten worden.”

Op dinsdag 10 februari om 15:00 uur organiseren wij van 54events een (gratis) webinar over e-mobiliteit en netcongestie. Met:

Hugo Niesing (Resourcefully/AECL)
- Robin Berg (We Drive Solar),
Niels Muller (PwC Energy) en
Paul Broos (Stedin/ElaadNL)

Kijkers haken live in met vragen en suggesties!

Moderator is presentator Rogier Elshout.

Gratis inschrijven

Meer informatie en inschrijven via deze link.

Ga terug