Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Mobility Meet-Up: We Drive Solar en Smart Solar Charging


We Drive Solar biedt op dit moment in de stad Utrecht dik 150 elektrische deelauto’s aan waarop mensen zich kunnen abonneren en levert de bijbehorende laadpalen waarmee de auto’s zowel kunnen worden opgeladen als als batterij kunnen dienen. Vooralsnog op beperkte schaal.

U kunt zich hier gratis aanmelden voor deze Mobility Meet-Up. 

Robin Berg, eigenaar van We Drive Solar en initiatiefnemer van Smart Solar Charging “Om te kunnen opschalen moet de techniek in de auto’s op grote schaal beschikbaar komen en de wetgeving moet helder zijn - denk aan de dubbele energiebelasting. Over dat laatste zijn we met verschillende ministeries in overleg.”

Smart Solar Charging zijn  zijn een aantal proeftuinen in Utrecht. Stuk voor stuk duurzame energiesystemen op wijkniveau. Lokaal opgewekte energie wordt opgeslagen in elektrische (deel)auto’s. Via een slimme laadpaal kan de energie op een later moment worden teruggeleverd aan de wijk.

Doel is om van Utrecht de eerste bi-directionele stad van Nederland te maken. “Dat vraagt om slimme laadpalen en een goede afstemming met het energienet en auto’s die dat technisch kunnen”, stelt Berg.

Berg beseft dat We Drive Solar en Smart Solar Charging het niet alleen kunnen. “Niet voor niets werken we met open standaarden en leveren we ook laadpalen aan derden. En daarom werken we ook niet met een automerk. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen. Graag zelfs.”

Op dinsdag 10 februari om 15:00 uur organiseren wij van 54events een (gratis) webinar over e-mobiliteit en netcongestie. Met:

Hugo Niesing (Resourcefully/AECL)
- Robin Berg (We Drive Solar),
Niels Muller (PwC Energy) en
Paul Broos (Stedin/ElaadNL)

Kijkers haken live in met vragen en suggesties!

Moderator is presentator Rogier Elshout.

Gratis inschrijven

Meer informatie en inschrijven via deze link.

Ga terug