Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nationaal Groenfonds maakt laadplein met 40 laadpunten in Amersfoort mogelijk

Het laadplein van Noot Personenvervoer in Amersfoort is in gebruik genomen. Op bedrijventerrein Industriekwartier aan de Xenonweg is de afgelopen maanden een compleet laadplein gerealiseerd op een kavel van 1.650 vierkant meter.

Hier staan 40 laadpunten, waaronder een snellader, die alle elektrische voertuigen van Noot die rijden voor Regiotaxi Eemland Heuvelrug kunnen laden. Het is hiermee het eerste regiotaxibedrijf in Nederland dat volledig met 100 procent elektrische personenauto’s rijdt. De overgang naar elektrisch rijden levert een besparing op van 3 miljoen dieselkilometers per jaar. Nationaal Groenfonds financierde een deel van het laadplein.

De regiotaxi’s van Noot worden geladen via slimme software, waarbij de taxi’s vooral ’s nachts worden geladen op het laadplein en overdag meer gebruik wordt gemaakt van de snellader. Overdag kunnen andere bedrijven -tegen een vergoeding- ook gebruikmaken van deze faciliteiten (red. op dit moment voert Noot hier met verschillende partijen gesprekken over). Op het laadplein zal tevens een pand worden gebouwd waar de chauffeurs terechtkunnen om zich op te laden. Ook dit pand wordt duurzaam en krijgt een groene gevel en zonnepanelen op het dak, eveneens mogelijk gemaakt door het Groenfonds.

Ga terug