Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nationale Agenda Laadinfrastructuur


De Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) is een meerjarige beleidsagenda met ambities en acties die ervoor zorgen dat we straks altijd overal, makkelijk en slim kunnen laden. Een groot aantal van de afspraken en acties worden lokaal en regionaal uitgevoerd.

Markt, overheid en netbeheer werken nauw samen en ondersteunen gemeenten en regio’s om een dekkend, betrouwbaar en toekomstbestendig laadnetwerk en energiesysteem te realiseren.

Praktijkvoorbeelden uit de regio

Mooie initiatieven in het land laten zien hoe we met de NAL gezamenlijk werken aan een dekkend en aantrekkelijk laadnetwerk. Wil je inspiratie opdoen? Lees dan onze praktijkvoorbeelden.

Webinar resultaten Nationaal Laadonderzoek

Op 8 september worden de resultaten van het Nationaal Laadonderzoek 2022 gepresenteerd in een webinar. Het onderzoek is uitgevoerd door de Vereniging Elektrische Rijders (VER), ElaadNL, Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Rijksuniversiteit Groningen.

Met dit onderzoek brengen we jaarlijks in kaart hoe elektrische rijders (slim) laden, hoe zij dit ervaren en wat beter kan. 2200 respondenten hebben meegedaan, dat is bijna 25% meer dan vorig jaar. Benieuwd naar de resultaten? Meld je aan voor het webinar.

Ga terug