Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuwe subsidie voor laadinfrastructuur bij VvE’s

Advertorial


Vanaf januari 2024 kunnen VvE’s subsidie krijgen voor de installatie van basislaadinfrastructuur die nodig is om alle parkeerplaatsen van een oplaadpunt te voorzien. De bestaande subsidie voor een VvE oplaadpuntenadvies wordt verlengd met 4 jaar. Deze subsidies helpen om oplaadpunten voor elektrische auto’s bij VvE’s te realiseren.

Maandelijks maken enkele tientalen VvE’s gebruik van de subsidie voor een oplaadpuntenadvies. Uit onderzoek blijkt dat VvE’s erg geholpen zijn met dit advies. Bij het installeren van de oplaadpunten op de parkeerplaatsen zijn vaak extra investeringen nodig door de VvE. Hiervoor komt nu een nieuwe subsidieregeling. Wanneer de basislaadinfrastructuur door een VvE is aangelegd kunnen bewoners eenvoudig een oplaadpunt plaatsen op hun parkeerplaats wanneer zij een elektrische auto aanschaffen. Na installatie van deze basisvoorzieningen voor alle parkeerplaatsen is de VvE in één keer klaar voor de toekomst.

Subsidievoorwaarden

Met de subsidie wordt een deel van de kosten van de basislaadinfrastructuur gedekt, zoals de bekabeling, verdeelkasten, een centrale afschakeling en voorzieningen om slim te kunnen laden. Het gaat om een vast bedrag per parkeerplaats. Voor de laadpaal zelf is geen subsidie te krijgen. Een belangrijke voorwaarde is dat alle bewoners op het terrein hun auto kunnen opladen. De VvE vraagt subsidie aan, voordat zij opdracht geeft voor de installatie van laadinfrastructuur.

Subsidiebedrag

De subsidie bedraagt €100 per parkeerplaats en kan aangevraagd worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De nieuwe subsidie is onderdeel van de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE) en komt bovenop de subsidie voor het oplaadpuntenadvies. Voor beide regelingen is 10 miljoen euro beschikbaar. De regeling opent in januari 2024 en loopt door tot en met 31 december 2027.

Toekomstbestending laadnetwerk

Elektrisch vervoer wordt steeds populairder. Het is daarom belangrijk om een dekkend, betrouwbaar en toekomstbestendig laadnetwerk te realiseren. Ook op parkeerterreinen en in parkeergarages van Verenigingen van Eigenaars, want zo’n 1,2 miljoen woningen in Nederland zijn aangesloten bij een VvE.

Meer weten?

Kijk op VvE laden – www.vveladen.nl

Ga terug