Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Over de Nationale Agenda Laadinfrastructuur

De Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) is een meerjarige beleidsagenda met ambities en acties die ervoor gaan zorgen dat we straks altijd overal, makkelijk en slim kunnen laden.

Een groot aantal van de afspraken en acties worden lokaal en regionaal uitgevoerd. Markt, overheid en netbeheer werken nauw samen en ondersteunen gemeenten en regio’s om een dekkend, betrouwbaar en toekomstbestendig laadnetwerk en energiesysteem te realiseren.

Praktijkvoorbeelden uit de regio

Mooie initiatieven in het land laten zien hoe we met de NAL gezamenlijk werken aan een dekkend en aantrekkelijk laadnetwerk. Wilt u inspiratie opdoen? Lees dan onze praktijkvoorbeelden.

Nationaal Laadonderzoek

Op 15 juli presenteerden Vereniging Elektrische Rijders (VER), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ElaadNL het Nationale Laadonderzoek 2021. Met dit jaarlijkse onderzoek worden de ervaringen en meningen van meer dan 1800 elektrische rijders over het (slim) laden gepeild.

Eén van de conclusies is dat er kansen zijn voor energietransitie bij het thuis laden.

Veel EV-rijders laden namelijk thuis, bij voorkeur in combinatie met zonnepanelen. Door slim te laden, bijvoorbeeld in de avond of nacht, scheelt dit in de portemonnee van de EV-rijder en ontlast dit het stroomnet. Wilt u meer weten? Bekijk dan hier het nieuwsbericht met de rapportage en de samenvatting.

Workshop NAL

Hoe werken partijen samen in de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) om ervoor te zorgen dat iedereen overal, gemakkelijk en slim kan laden? Waarom is slim laden een cruciale bouwsteen bij laadinfrastructuur? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens de workshop op 12 oktober in het praktijktheater Ecomobiel.

Gerben-Jan Gerbrandy (voorzitter stuurgroep NAL) en Frank Geerts (voorzitter werkgroep Smart Charging) nemen u mee in de ontwikkelingen van Smart Charging. Nieuwsgierig? Meld u aan voor deze workshop

Ga terug