Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Overijssel en Gelderland nemen eerste laadpunt van grootste Europese aanbesteding in gebruik

Het eerste laadpunt van de grootste Europese aanbesteding voor elektrische laadpunten ooit, is in de gemeente Dalfsen in gebruik genomen.  In de komende periode worden 4.500 laadpunten aangelegd in 43 gemeenten in Overijssel en Gelderland.

Gelderland en Overijssel selecteren afgelopen zomer na een aanbesteding Ecotap en Allego om de 2 provincies van nieuwe laadpunten te voorzien.

Met het openen van het eerste laadpunt is een start gemaakt met het verviervoudigen van het aantal elektrische laadpunten in de provincies. Het eerste laadpunt werd feestelijk geopend door wethouders Van Leeuwen en Uitslag van de gemeente Dalfsen en gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Overijssel.

De grote omvang van het aantal laadpunten leidt ertoe dat in Overijssel en Gelderland aan de paal de laagste prijs per kilowattuur wordt betaald in Nederland. Kees van Bergen, chief executive officer Ecotap: ‘Wij zijn erg trots dat Ecotap samen met Allego verder werkt aan de uitbreiding van de laadinfrastructuur in Europa. Op dit moment zijn er namelijk nog te weinig laadpunten om de groeiende aantal elektrische voertuigen van energie te kunnen voorzien.’

Ga terug